main-logo NPO Start
Word lid
Bondskanselier Merkel en premier Rutte ontmoeten elkaar komende donderdag op het Catshuis.
18 augustus 2019 — 09:45

Nederland en Duitsland houden speciaal overleg over klimaatverandering

Nederland en Duitsland hebben komende donderdag 22 augustus een gezamenlijk overleg over klimaatverandering. De ontmoeting tussen de twee delegaties vindt plaats op het Catshuis in Den Haag, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

In mei dit jaar spraken premier Rutte en bondskanselier Merkel af deze bijeenkomst op te zetten. Er zal in dit overleg gesproken worden over de aanpak van klimaatverandering in beide landen. Het klimaatakkoord dat onlangs in Nederland werd gesloten zal onder meer op tafel komen.

Duitsland moet dit najaar namelijk zelf knopen gaan doorhakken over hun nationale aanpak van klimaatverandering en het zou daarover dus adviezen kunnen inwinnen bij ons land. Nederland en Duitsland zullen bovendien gaan kijken welke mogelijkheden er liggen om hun samenwerking op het gebied van klimaat en energie te vergroten.

LEES OOK: Rutte: Nederland kan klimaatdoelen alleen halen als andere EU-landen helpen

Wie zitten er aan tafel?

De Nederlandse delegatie bij dit overleg met Duitsland bestaat uit premier Rutte, minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, minister Hoekstra van Financiën, minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Aan Duitse kant schuiven bondskanselier Merkel, minister Scholz van Financiën, minister Altmaier van Economische Zaken en Energie en minister Schulze van Milieuzaken, Natuurbescherming en Nucleaire Veiligheid aan in het Catshuis. Na afloop van de bijeenkomst zullen premier Rutte en bondskanselier Merkel een gezamenlijke persconferentie geven.

Door: Mark Broersma

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Schrijfster en actrice Isa Hoes kun je kennen van haar rollen in All Stars of Vrouwenvleugel maar ook van haar boek ‘Toen ik je zag’ over de dood van haar man Antonie Kamerling. Vorige week verscheen haar bundel troostgedichten ‘Zo heel jij mij’.  Waar is ze nog meer druk mee? Je hoort haar om 00.00 uur in ’t Wordt Nu Laat met Maaike Timmerman op NPO Radio 2.

 

Vannacht om 0.00 uur

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer