main-logo NPO Start
Word lid
Onderzoek van de politie bij de gevonden koffer.
18 augustus 2019 — 14:15

Geen explosieven in verdachte koffer bij kerk in Hilversum

In de zwarte koffer die vanochtend werd gevonden bij de Sint Vituskerk in Hilversum zijn geen explosieven aangetroffen. Dat meldt de politie op Twitter. Alle afzettingen zijn inmiddels opgeheven.

Nadat het verdachte pakketje vanochtend in de Emmastraat werd gevonden, besloot de politie een flink gebied rond de kerk af te zetten. De kerkdienst die om 11:00 uur gepland stond werd afgelast en mensen die al in de kerk aanwezig waren moesten vertrekken.

LEES OOK: Verdachte koffer gevonden bij kerk in Hilversum, dienst afgeblazen

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de koffer onderzocht en geconcludeerd dat er geen explosieven in zitten. Er werd daarna nog onderzoek gedaan naar de herkomst van de koffer, maar daar is nog niets over bekend. De koffer werd na onderzoek door de politie meegenomen, waarna het gebied weer toegankelijk werd. De politie hoopt dat mensen die de koffer hebben achtergelaten of iemand dat hebben zien doen, zich melden.

Islamitische Staat

Na het vinden van de koffer bij de kerk werden er meerdere politieauto’s en helikopters naar de plek gestuurd. Recent kwam de Sint Vituskerk in het nieuws, omdat het was opgedoken in een dreigement van Islamitische Staat. Er ging een gefotoshopte afbeelding rond waarop de kerk in brand stond na een explosie. Waarom de kerk op deze foto verscheen, werd niet duidelijk.

Door: Mark Broersma

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Schrijfster en actrice Isa Hoes kun je kennen van haar rollen in All Stars of Vrouwenvleugel maar ook van haar boek ‘Toen ik je zag’ over de dood van haar man Antonie Kamerling. Vorige week verscheen haar bundel troostgedichten ‘Zo heel jij mij’.  Waar is ze nog meer druk mee? Je hoort haar om 00.00 uur in ’t Wordt Nu Laat met Maaike Timmerman op NPO Radio 2.

 

Vannacht om 0.00 uur

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer