main-logo NPO Start
Word lid
De Opvolgers - 6 augustus 2019 — 09:53

Kinderen Quote-miljonair Lips wisten niet wat vader deed: ‘Dacht dat hij boer was’

Dirk Lips is volgens zakenblad Quote goed voor 200 miljoen, maar zijn kinderen hadden lange tijd geen idee dat hun vader zo’n rijke ondernemer was. Dat vertellen ze in het programma De Opvolgers van WNL.

De 67-jarige Lips exploiteert met zijn bedrijf een groot aantal recreatielocaties in Nederland, zoals de Beekse Bergen en vroeger het Autotron. Het bedrijf, genaamd Libéma (Lips Beheermaatschappij), werd in 1982 door Lips opgericht toen hij de Autotron overnam van zijn vader Max. Die laatste deed het automuseum erbij als een hobby naast het exploiteren van het internationaal opererende Lips Scheepsschroeven.

‘Jouw ouders staan in Quote’

Zijn drie kinderen hadden lange tijd geen idee wat hun vader deed. “Ik heb altijd gedacht dat hij boer was”, vertelt Dirk Junior. Het gezin woonde op een boerderij. “Zo bracht ik het ook over op vriendjes. Bij ons was het altijd spelen tussen de hooibalen en de tractoren.”

Dochter Leen kreeg pas door hoe groot Lips was toen ze iemand tegenkwam tijdens het uitgaan in Den Bosch. “Een jongen zei tegen mij: ja jouw ouders, die staan toch in de Quote? Dat ik dacht, waar heb je het over? Hebben ze iets misdaan?”

Leen: “Dat was een raar moment. Er werd je iets verteld waar je geen weet van had en het ging over je ouders die heel dicht bij je stonden.”

Aandeelhouders

Lips vertelde het pas aan zijn kinderen tijdens een vakantie in Mexico: hij gaf ze als verrassing een ‘boekwerk’ waaruit bleek dat ze alle drie aandeelhouder waren van het bedrijf. “Ik heb ze verteld dat aandeelhouder zijn heel wat anders is dan manager zijn. Als ze een familiebedrijf hebben, is het minste wat ze moeten doen een goed aandeelhouder zijn. En dat is eigenlijk niet zo moeilijk.”

De kinderen van Lips zijn momenteel allen op hun eigen manier actief: dochter Leen is directeur van de attractieparken binnen Libema, zoon Dirk Junior runt een handel in oude auto’s (in het voormalige Autotron van zijn opa) en zoon Max organiseert dancefeesten en is DJ.

Bekijk de volledige uitzending van De Opvolgers morgenavond om 22.20 op NPO 1

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Morgenavond in De Zaak van je Leven

Lukt het politie en justitie om ondanks weinig medewerking van motorclub Satudarah tóch de moord op Haagse Rinus op te lossen en hoe ging dat proces? Kijk in De Zaak van je Leven naar een uniek kijkje achter de schermen.

Woensdagavond om 20:25 uur op

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Jazzmusicus Benjamin Herman is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Welke muziek luistert de New Cool Collective-voorman zelf? Je hoort het vannacht in ’t Wordt Nu Laat.

Luister vanaf 00.00 uur op
Kabinet verhoogt zorgtoeslag, maar verwacht stijging zorgpremie

Mensen die zorgtoeslag ontvangen, zullen dat bedrag volgend jaar zien oplopen. In 2020 stijgt de zorgtoeslag namelijk meer dan de zorgpremie, dat meldt het Ministerie…

Lees meer

Coalitie positief over troonrede, oppositie kritisch op plannen: ‘Kabinet slaat plank mis’

Politieke partijen in de Tweede Kamer hebben wisselend gereageerd op de troonrede die vandaag door koning Willem-Alexander werd uitgesproken. De coalitie is positief, de oppositie…

Lees meer

Koning in troonrede: ‘Economische groei zal komende jaren minder worden’

De economische vooruitzichten in Nederland zijn voor komend jaar positief, maar in de jaren daarna zal de economische groei gematigder worden. Dat zei koning Willem-Alexander…

Lees meer

Zien! Koning met baard in glazen koets op Prinsjesdag

Koning Willem-Alexander heeft op Prinsjesdag in de Ridderzaal in Den Haag voor de zevende keer de troonrede voorgelezen. Voorafgaand aan die toespraak trok hij samen…

Lees meer

Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer