main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 26 juli 2019 — 10:33

Henk Otten reageert: ‘Baudet is een sekteleider en wil mij kapot maken’

Het blijft maar rommelen binnen Forum voor Democratie. Kopstukken Thierry Baudet en Henk Otten blijven elkaar beschuldigen van onjuist handelen. Forum wil Otten nu uit de partij, terwijl Otten op zijn beurt weer aangifte heeft gedaan van smaad.

Woensdag maakt de partij bekend een procedure te zijn gestart om Otten te royeren als lid. De stap van Forum volgt op een intern onderzoek dat de partij heeft laten doen naar hun financiële boekhouding. Otten reageert direct door te zeggen dat het om een ideologische afrekening gaat van het Baudet-kamp. Hij doet aangifte wegens smaad of laster.

Moddergooien

Het moddergooien houdt niet op. Otten verklaart bij EenVandaag dat het “Baudet allemaal naar zijn hoofd is gestegen” en hij sluit niet uit dat er een splitsing komt binnen de partij. “Er zijn meer mensen in de partij die heel ongelukkig zijn met de gang van zaken, dus ik sluit niet uit dat meer mensen zich afsplitsen in de toekomst, ook in de provincies en in de Eerste Kamer”, aldus Otten.

Dan is het weer de beurt aan Baudet. Een onderzoeksrapport naar het handelen van Otten verschijnt gisterenavond op GeenStijl en wordt daarna op de site van de partij geplaatst. In het rapport staat onder meer dat Otten onterechte betalingen zou hebben gedaan aan een bedrijf van een minnares. Daarnaast zou er duizenden euro’s aan contant geld zijn verdwenen en niet terug te vinden zijn in de administratie.

Henk Otten bij Nieuwsuur

Otten schuift gisterenavond aan bij Nieuwsuur om te praten over de situatie tussen hem en Baudet. Over het nieuwe rapport is hij kort. Allereerst vindt hij het typerend voor de gang van zaken dat hij het moet inzien via GeenStijl. Daarnaast kloppen de beschuldigen niet volgens Otten. “Het gaat wellicht ergens om kleine bedragen.” Otten doelt daarmee op bonnetjes van kleine betalingen als een broodje of een volle tank. “Ze willen gewoon van me af.”

Nieuwsuur vraagt Baudet om een reactie op het feit dat Otten aangifte heeft gedaan. Volgens het programma is er de afspraak gemaakt om de korte broek van de Forum-leider niet te filmen, maar Baudet wil helemaal niet reageren op camera en zegt dat dat ook de afspraak was. “Wij hebben afgesproken dat ik nu niet bij jullie zou reageren en dat je ook niet zou filmen. Ik vind het treurig dat je je niet aan die afspraak houdt.”

Bekijk hier het volledige interview met Otten en de reactie van Baudet.

Henk Otten: ‘Baudet is een sekteleider’

Deze ochtend is het weer de beurt aan Otten, die tegen het AD zegt dat Baudet hem “gewoon kapot wil maken.” Otten stelt dat Baudet de genadeslag wil uitdelen “Baudet wil mij al langer kapot maken. Mijn reputatie, mijn carrière. Hij is als een soort sekteleider die club aan het besturen en daar wil hij mij niet bij hebben. Zo simpel is het. Er is geen plek op de rots.”

Volgens Otten is Baudet geradicaliseerd. “Ik heb hem een tijd kunnen afremmen, maar nu niet meer. De partij is nu een vehikel geworden voor zijn eigen academische en filosofische aspiraties.” Het geroyeerde lid weet niet of hij in zee was gegaan met Baudet, met de kennis van nu. “Het was mij vooral te doen om politieke vernieuwing te realiseren en dat ideaal heb ik nog steeds.”

Dat hij geld zou hebben achtergehouden of verduisterd, vindt hij complete onzin. “Die boekhouding is gewoon in orde, dat heb ik ook opgeslagen in een virtual data room, dus kan ik straks bewijzen.” Ook zegt hij dat Baudet ooit een vakantie in Thailand betaalde met partijgeld. “Daar kwam ik achter. Hij zei ‘oh ja, dan zal ik wel de verkeerde creditcard hebben gebruikt’. Nou, goed, dan lossen we dat op. Dat heb ik toch ook niet meteen op het internet geslingerd als een schandaal…”

Lees hier het hele interview van Otten met het AD.

Reactie FvD

Forum voor Democratie liet gisteren op Twitter al weten niet in te gaan op beschuldigingen en na het weekend met een besluit te komen over de situatie.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: Haagse Lobby

Presentator Martijn de Greve bespreekt de mestcrisis met Laura Bromet, voorvechter van de natuur namens GroenLinks-PvdA, Erwin Wunnekink, voorzitter Melkvee namens LTO en Iris Bouwers, kandidaat CDA in Europa en ook zelf boer.

Klik hier.

Stand van Nederland: Generatie Europa: de huizencrisis in Ierland

Wij hebben een woningcrisis, maar in Ierland is de situatie nog erger. Jonge Ieren trekken massaal weg, al merken expats daar weinig van.
 
Kijk donderdag om 20.59 uur naar aflevering twee van Stand van Nederland: Generatie Europa op NPO 2.
Te krappe huurmarkt duwt steeds meer starters naar koopwoning

De huizenprijzen rijzen de pan uit en toch zijn er in vier jaar tijd niet zoveel hypotheekaanvragen gedaan. Afgelopen maand werden er 27.000 hypotheekaanvragen geregistreerd….

Lees meer

Cijfers RIVM: hoogste aantal kinkhoestgevallen in zeker tien jaar

Het aantal gevallen van kinkhoest in Nederland heeft het hoogste niveau in zeker tien jaar tijd bereikt. Volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en…

Lees meer

Woensdagavond code geel in Limburg om onweer

In Limburg geldt woensdagavond vanaf 18.00 uur code geel omdat er kans is op onweersbuien, meldt het KNMI. De verwachte buien kunnen gepaard gaan met…

Lees meer

Jongens van 13 en 14 vast om mishandeling conducteur in Purmerend

Twee jongens van 13 en 14 jaar zijn dinsdagavond aangehouden voor de mishandeling van een conducteur, meldt de politie woensdag. De NS-medewerker werd op station…

Lees meer

Oud-topdiplomaat Kronenburg: eind mei hoort Rutte of hij NAVO-chef wordt

Eind mei moet duidelijk worden of Mark Rutte de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO wordt, zegt voormalig topdiplomaat Ed Kronenburg in het radioprogramma Sven op…

Lees meer

Wooncrisis in Ierland nog erger dan in Nederland: ‘Het is één grote financiële en maatschappelijke ramp’

Niet alleen in Nederland ligt de woningmarkt op zijn gat, ook in Ierland is wonen voor veel mensen onbetaalbaar geworden. In de afgelopen twintig jaar…

Lees meer