main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Kunstverzamelaar Bert Kreuk wil Trump graag in Nederland een speciale Amerikaanse D-Day-vlag overhandigen.
De Reis van de D-Day Vlag - 17 juli 2019 — 12:00

Nederlandse zakenman overhandigt de ‘D-Day Vlag’ morgen aan Trump, WNL kijkt mee

Premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok reizen vandaag af naar Amerika voor een ontmoeting met president Donald Trump. Ook de Nederlandse zakenman en kunstverzamelaar Bert Kreuk reist mee. Morgen schenkt hij zijn D-Day vlag aan de Amerikaanse president Donald Trump. Het verhaal achter dit bijzondere moment ziet u aanstaande zaterdag om 19.25 op NPO2 in De aankomst van de D-Day vlag  van Omroep WNL.

Kreuk kocht ruim twee jaar geleden voor 500 duizend euro de Amerikaanse vlag, die als eerste aankwam op Utah Beach in Normandië. De belangstelling voor de vlag was enorm, er is zelfs al een bod gedaan van 7 miljoen dollar. De zakenman denkt er niet over de vlag te verkopen. Hij wil het object hoogstpersoonlijk overhandigen aan de opperbevelhebber van het leger: Donald Trump.

In de video hieronder legt eigenaar Bert Kreuk samen met zijn oom Theo Schools uit wat de vlag voor hen betekent.

De reis van de vlag

Al eerder maakte WNL een documentaire over de beroemde vlag. In De reis van de vlag die op 31 mei is uitgezonden op NPO2, volgen de makers de pogingen van de eigenaren om de vlag aan Trump te overhandigen. Ook vertellen ze het verhaal van commandant Howard Vander Beek, een Amerikaanse militair met Nederlandse voorouders die de vlag op de LCC 60 (Landings Crafts Control) voerde.

De documentaire portretteert de eigenaren en vraagt naar het waarom van hun aankoop. In hun pogingen om de vlag aan de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger te overhandigen schakelen ze onder meer de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra, premier Mark Rutte en oud-minister Hennis Plasschaert in. Met al deze contacten hebben de mannen één doel voor ogen: de D-Day vlag moet overhandigd worden aan Trump.

De documentaire ‘De Reis van de D-Day Vlag’ terugkijken?
Dat kan hier.

WNL volgt de weg naar het Witte Huis

En nu heeft President Donald Trump eigenaar Bert Kreuk en zijn oom Theo Schols uitgenodigd om met premier Rutte en minister Blok mee te komen naar het Witte Huis. Daar zal de overdracht van de vlag plaatsvinden met een speciale ceremonie. Later zal de vlag in het prestigieuze Smithsonian Museum in Washington tentoongesteld worden.

In de documentaire De aankomst van de D-Day vla  van Omroep WNL, die zaterdag wordt uitgezonden, volgen we de eigenaar vanaf het moment dat de uitnodiging van Trump wereldkundig wordt gemaakt en reconstrueren we de weg naar het Witte Huis van deze bijzonder D-Day vlag.

d-day vlag

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Millennial Jill Bleiksloot wordt iedere dag verleid. Via de media, zoals tv en krant, ouderwetse foldertjes in de bus en natuurlijk online door social media. Daar gaan miljarden in om, omdat men ons steeds specifieker weet te vinden.

Maar generatie next is ook steeds meer gesteld op z’n privacy. En dat treft want cookies, sporen die we online achterlaten waardoor men precies weet wat voor persoon jij bent, zijn inmiddels verboden. Hoe bereikt het product de klant? En waar zijn millennials ontvankelijk voor?

Donderdag 22:10
Man in Amsterdam mishandeld en in gezicht gespuugd om Joodse afkomst

Een 28-jarige man uit Oostzaan heeft aangifte gedaan nadat hij werd mishandeld en gediscrimineerd om zijn Joodse afkomst. Een vrouw vroeg hem bij de metrohalte…

Lees meer

Man aangehouden voor schietincident Maastricht, slachtoffer (21) vecht voor leven

De politie heeft dinsdag een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden in verband met een schietpartij zaterdag, meldt de politie. Daarbij raakte een 21-jarige man uit…

Lees meer

NOC*NSF verzoekt kabinet sporten tot 20.00 uur toe te staan: ‘Zie het als essentiële sector’

NOC*NSF doet een oproep aan het kabinet de avondlockdown voor sport aan te passen. De Tweede Kamer vergadert woensdag over de maatregelen. De sportkoepel vraagt…

Lees meer

Voorzitter Bergkamp doet aangifte na ‘coronagerelateerde’ dreigmail aan Kamerleden

Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat deze week aangifte doen nadat meerdere Tweede Kamerleden een dreigmail hebben ontvangen. Dit vertelde Bergkamp dinsdag in reactie op het stijgende…

Lees meer

GGD’en nog bezig met plan hoe boostercampagne te versnellen

GGD’en kunnen nog niet zeggen hoe zij het toedienen van boosterprikken gaan versnellen. Dat meldt de landelijke koepel GGD GHOR, die samen met het RIVM…

Lees meer

RIVM: ‘Stabilisatie in positieve tests’, maar wel meer opnames en doden

In de afgelopen week zijn 155.152 positieve coronatests geregistreerd. Dat is vrijwel gelijk aan vorige week. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) spreekt van…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen nadert piek vorige winter

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag met 73 gestegen tot 2845. Dat is nog net onder het hoogste niveau van de afgelopen…

Lees meer