main-logo NPO Start
Word lid
16 juli 2019 — 17:19

Westlandse raad wil op vakantie, weigert plan Arie Slob op voorhand

Het touwtrekken tussen de gemeente Westland en minister Arie Slob omtrent de aanvraag van een moslimschool in Naaldwijk, zet zich voort. Wie is de sterkste en wie zal met zijn snoet op de stoep vallen? Het zal blijken na de zomervakantie, want het Westlandse bestuur is niet van plan om op te staan uit de strandbedden.

De soap draait om de komst van een islamitische basisschool in de Westlandse gemeente Naaldwijk. Eerder zag minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) weinig brood in de komst van een nieuwe moslimschool, die bij het behalen van de leerlingennorm gefinancierd moet worden door de overheid – net als iedere andere school. Omdat Slob weinig kans zag om de leerlingennorm in de regio te halen, wuifde hij het idee weg. Tot grote tegenzin van het Haagse, islamitische schoolbestuur Yunus Emre, dat de school al drie jaar van de grond probeert te krijgen.

Welles, nietes

Nadat de Raad van State, de hoogst rechtsprekende instantie die uitspraken kan doen over conflicten met de overheid, afgelopen april besloot dat de school wel degelijk kans had, stond Slob nog maar één ding te doen: het plan van Yunus Emre doorduwen. De moslimschool moest er komen.

Mooi niet, dacht de meerderheid van de gemeenteraad. De spierballen van Westland Verstandig, LPF Westland en GemeenteBelang Westland werden op volle kracht ingezet om het touw richting het kassenland te trekken. Zonder succes, want Slob trok gisteren in z’n eentje net zo hard weer terug aan het touw richting Den Haag. Hij kan de gemeenteraad immers dwingen om akkoord te gaan met de komst van de school.

Leuk, dacht de gemeenteraad, en weer gaven ze vandaag een flinke ruk aan het touw. De Westlanders stappen nu zelf naar de Raad van State. Niet meteen hoor, eerst op vakantie. En zonder teruggefloten te worden, want dat beviel de raad vorig jaar absoluut niet. Toen was er gedoe rond de komst van een tweede Polenhotel naar Maasdijk, weet Omroep West.

Niet iedereen in het Westland is tegen een islamistische school

“We willen hier niets mee te maken hebben”, laat lokaal politicus Willy de Zoete (ChristenUnie-SGP). “Minderheden beknotten in hun mogelijkheden leidt tot een samenleving waarin het recht van de sterkste geldt”, verklaart Jenny Vermeer (CDA). “Het is laf en misleidend om de minister te dwarsbomen. Het lijkt alsof lokale politici invloed hebben, maar dat is niet zo. Het enige dat zij bereiken is negatieve publiciteit.”

Door: Leroy van den Berg

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer