main-logo NPO Start
Word lid
Stand Van Nederland - 11 juli 2019 — 13:53

Dit is het goedkoopste vakantieland voor boodschappen

Wie niet teveel kwijt wil zijn aan boodschappen tijdens de vakantie, doet er goed aan bepaalde populaire landen te vermijden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zocht uit waar je het goedkoopst uit bent.

Als het gaat om voor Nederland traditioneel populaire vakantielanden, kun je het best besparen op het zelfgekookte avondeten in Spanje: daar liggen de prijzen 4% lager dan het Europese gemiddelde. Maar daarmee is het ook wel bekeken: in Nederland liggen de prijzen 1,1% erboven, maar dat is nog altijd goedkoper dan Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

Wie graag veel geld uitgeeft moet naar Oostenrijk: daar liggen de prijzen maar liefst 26% boven het Europese gemiddelde. Daarna volgt Frankrijk (16%), Italie (13%) en Duitsland (2%).

Andere landen

Er zijn natuurlijk ook andere landen waar je op vakantie zou kunnen gaan. In dat geval kun je naar Noord-Macedonië, waar de prijzen voor voedsel het laagst zijn (40% onder het Europese gemiddelde). Ook Roemenië, Polen, Turkije en Bulgarije zijn goedkoop.

Geen fan van goedkoop? Ga dan naar Zwitserland: daar liggen de prijzen 63% boven het gemiddelde. Ook Noorwegen, IJsland, Denemarken en Luxemburg staan hoog in de lijst.

Nederland zelf bevindt zich ergens in het midden, als het gaat om de prijs van boodschappen.

Restaurants en hotels

Als het gaat om eten buiten de deur en logeren zijn de verhoudingen flink anders: Frankrijk is daarin koning, met een prijs van bijna 18% boven het gemiddelde. Daarna komt ons eigen Nederland met 14%, gevolgd door Duitsland met 10%.

Goedkoper kun je verblijven en uit eten in Oostenrijk (7%) en Italie (4%). Maar echt goedkoop is het pas in Spanje, daar ligt de prijs met 15% onder het Europese gemiddelde.

LEES OOK: Reisondernemer Atilay Uslu stampte miljoenenbedrijf uit de grond en verkoopt deze nu

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer