main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
Stand van Nederland - 25 juni 2019 — 13:21

Maakt geld gelukkig? Miljonairs gezonder en gelukkiger

Miljonairs voelen zich gezonder en gelukkiger dan minder welgestelde landgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze geven hun leven gemiddeld een 8,1 qua geluk, Nederlanders die minder geld hebben komen gemiddeld uit op een 7,7.

Ook het percentage van enorm rijke Nederlanders dat ongelukkig is ligt lager. Ongeveer 1 procent is diep ongelukkig. Van de modale Nederlander zegt 2 procent ongelukkig te zijn.

Daarnaast zegt 85 procent van de miljonairs gezond te zijn. Voor niet-miljonairs is dat 77 procent. Bij 50-plussers wordt het verschil groter: 81 procent om 67 procent. Dat komt deels doordat miljonairs vaak gezonder leven.

Gemiddeld vermogen van 3 miljoen

Nederlandse miljonairs hebben gemiddeld een vermogen van 3 miljoen euro. Dat is 55 keer zo hoog als het gemiddelde van de niet-miljonairs in Nederland. De meeste miljonairs, 60 procent, hebben tussen de 1 en 2 miljoen euro. Daarbij worden huizen niet meegeteld.

Het inkomen van de meest vermogende Nederlanders ligt gemiddeld drie keer zo hoog als van de rest van het land. 117.000 euro tegenover 40.000 euro. Miljonairs verdienen vooral aan hun ondernemingen.

In totaal telt Nederland 115.000 miljonairshuishoudens, volgens CBS. Dat is meer dan in 2016, toen de teller op 112.000 stond.

LEES OOK: Grootste aantal miljonairs sinds 2006

Door: Casper van Es

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

In een paar jaar tijd zag Janneke Willemse, beurscommentator en RTL Z presentatrice, haar beleggingsbedrag verdriedubbelen. Hoe ze dat heeft gedaan beschrijft ze in het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ dat deze week verschijnt. Benieuwd naar haar verhaal? Luister om middernacht naar ’t Wordt Nu laat op NPO Radio 2 met Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur op

Stand van Nederland: de eeuwige jeugd

De Nederlander wordt steeds ouder, maar wil wel gezond en mooi oud worden. Stand van Nederland duikt in de economie van de eeuwige jeugd.

Donderdag om 22:10 op
Werkbezoek Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door na weigeren Sjoerdsma

Het geplande werkbezoek van de Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door, zo heeft de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken dinsdag besloten. De reden is dat…

Lees meer

Huisarts voor derde keer opgepakt op verdenking seksueel misbruik

Een 50-jarige huisarts uit Brunssum is maandag voor de derde keer opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. Twee patiënten deden aangifte tegen hem, schrijft ANP…

Lees meer

Wat te doen nu spaarrente op nul staat? ‘Sparen is gevaarlijker dan beleggen’

De spaarrente ligt rond de nul procent en de pensioenfondsen dreigen de pensioenen te korten. Daarom zoeken steeds meer Nederlanders naar een andere manier om…

Lees meer

Een miljoen Nederlandse gezinnen hebben te weinig spaargeld

Een miljoen Nederlandse gezinnen zijn bij tegenspoed niet in staat om €2000 op te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer…

Lees meer

Rusland weigert D66-Kamerlid, Blok roept ambassadeur op het matje

D66’er Sjoerd Sjoerdsma is door Rusland op de zwarte lijst gezet en mag niet mee met het werkbezoek van de Tweede Kamer naar dat land….

Lees meer