main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
11 juni 2019 — 16:17

FvD-Senator neemt uitspraken over joden en Holocaust terug

FvD-Senator Toine Beukering neemt zijn uitspraken over joden en de Holocaust van afgelopen weekend terug. Dat heeft hij gedaan bij de inauguratie van de nieuwe Eerste Kamerleden dinsdag.

In De Telegraaf zei Beukering zaterdag dat “joden als makke lammetjes door de gaskamer werden gejaagd” tijdens de Holocaust. Hij deed zijn uitspraak juist om aan te geven waarom hij in het leger was gegaan. Hij wilde ervoor zorgen dat dit nooit meer zou gebeuren.

Die opmerking “was fout”, zegt Beukering op de dag van zijn intrede in de Eerste Kamer. Beukering hoopt, ondanks dat hij net nieuw is in de politiek, volgende week benoemd te worden tot voorzitter van de Eerste Kamer.

LEES OOK: Ophef na uitspraken van toekomstige senator voor Forum voor Democratie over Joden

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer