main-logo NPO Start
Word lid
ANP
11 juni 2019 — 14:10

Al drie storingen volgsysteem enkelbanden dit jaar: honderden criminelen van de radar

Dit jaar is er al drie keer een storing geweest in het volgsysteem van de enkelbanden van criminelen. Dat meldt de minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker, dinsdag. De laatste storing was vorige maand.

In mei hadden maar een aantal mensen door dat ze konden gaan en staan waar ze wilden, zonder dat de politie iets in de gaten had. Een van hen deed zijn enkelband af en ging ervandoor. Hij werd echter een dag later alweer opgepakt.

De andere storingen waren in januari en april. In april waren ongeveer 150 criminelen met huisarrest niet meer te volgen. In januari was de storing aanzienlijk erger, toen waren 625 veroordeelde misdadigers van de radar verdwenen.

LEES OOK: Enkelbanden defect, dragers niet gevolgd

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer