main-logo NPO Start
Word lid
Foto: Archief
Goedemorgen Nederland - 11 juni 2019 — 11:30

Amerikaanse staat Alabama gaat veroordeelde pedofielen chemisch castreren

Veroordeelde pedofielen moeten in de Amerikaanse staat Alabama voortaan voor hun vrijlating beginnen aan chemische castratie. Dat heeft gouverneur Kay Ivey bekendgemaakt. Het gaat hierbij om mensen die zijn veroordeeld voor zedendelicten met kinderen van 13 jaar of jonger.

De pedofielen starten de behandeling een maand voor ze worden vrijgelaten. Ze moeten ermee doorgaan tot het gevaar op recidive volgens de rechter is geweken.

Chemische castratie zorgt ervoor dat alle seksuele neigingen en verlangens verdwijnen. Die neigingen komen echter terug als de pillen niet meer worden geslikt.

In Alabama werd onlangs ook een strenge abortuswet aangenomen. Abortus is in de Amerikaanse staat illegaal geworden. Ook als het kind verwekt is tijdens een verkrachting of als al duidelijk is dat de vrouw en het kind de bevalling niet gaan overleven.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer