main-logo NPO Start
Word lid
Misdaadcollege - 10 juni 2019 — 14:24

WNL Misdaadcollege: Zo professioneel ging de Quote 500-bende te werk

In de nieuwe aflevering van Misdaadcollege blikken politie en justitie terug op de manier waarop ze de Quote 500-bende wisten op te rollen. Makkelijk was dat niet, want de bende ging erg professioneel te werk, zo blijkt uit bovenstaande beelden.

Tussen 2010 en 2012 viel de Haagse bende woningen binnen van zeer vermogende Nederlanders. Een aantal daarvan pikten de bendeleden uit de Quote 500 van de rijkste mensen in ons land.

Volgens beveiligingsexpert Raymond van Kooten gingen de leden een stuk professioneler te werk dan gebruikelijk is bij dit soort roofbendes. “Drie jongens, op locatie, goed voorbereid, die alles een beetje aan het voorverkennen waren.”

Het viel Van Kooten op basis van camerabeelden op hoe rustig en goed gecamoufleerd de jongens waren. “Wat je bij deze club zag is dat een inbraak zo maar een paar uur in beslag nam.”

Eén van de bendeleden checkte eerst waar de bewoners zich op dat moment in huis bevonden. Daarna namen ze rustig de tijd om de vaak goede beveiligingsonderdelen van het huis met doe-het-zelfmateriaal open te breken.

Benieuwd hoe dit afloopt? Aflevering 3 van Misdaadcollege is nu te bekijken op NPO Start. Oude afleveringen terugkijken kan hier.

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer