main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 10 juni 2019 — 10:38

Agressieve verslaafde pleegt overval op bekende in Tilburg en komt weg met vijftien euro

Een 48-jarige man uit Tilburg is dit weekend aangehouden na een overval in de Schoolstraat. Het slachtoffer was een bekende van de verdachte, die een verslaafde blijkt te zijn. Als hij op zoek was naar het grote geld, dan kwam de man bedrogen uit. De buit bedroeg namelijk slechts vijftien euro.

Het incident vond zaterdagavond iets voor 22:00 uur ’s avonds plaats. De verdachte stond ineens voor de deur, kwam de woning binnen en nam geld mee. Hierbij deelde hij enkele klappen uit aan het slachtoffer. Het bedrag van vijftien euro had de verslaafde volgens de politie vermoedelijk nodig voor zijn verslaving. Waar de man precies verslaafd aan is, meldt de politie niet.

Snel gevonden

Nadat de man het geld buit had gemaakt, vluchtte hij in de auto van een andere bekende. De verdachte bleek echter op zijn beurt een bekende van de politie en dus hadden agenten weinig moeite de verslaafde Tilburger aan te houden.

De auto werd gevonden aan de Gooilandstraat, waarna agenten de woningen binnenvielen en de man met de vijftien euro aantroffen. Hij werd vervolgens meegenomen naar het bureau.

LEES OOK: Gewapende kinderen overvallen snackbar in Tilburg: ‘Volstrekt bizar’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer