main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
Goedemorgen Nederland - 4 juni 2019 — 11:54

Pegida meldt nieuwe demonstratie in Eindhoven aan

Pegida heeft een nieuwe demonstratie in Eindhoven aangemeld bij de gemeente. De betoging moet zaterdag plaatsvinden. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Een eerdere demonstratie die gepland stond voor donderdag is verboden door burgemeester John Jorritsma

De demonstratie van donderdag zou plaatsvinden tijdens het Suikerfeest. Pegida laat op Facebook weten boos te zijn over het verbod. “Suikerfeest voor Burgemeester Eindhoven belangrijker dan dat autochtonen kunnen demonstreren”, schrijft de anti-islambeweging. “We hebben gelijk de volgende demonstratie aangemeld. We gaan zien met welke smoes ze komen.”

“Ja, Pegida heeft een nieuwe demonstratie aangekondigd”, reageert de woordvoerder van de burgemeester tegen WNL. “Maar wij hebben hier nog geen besluit over genomen. Het overleg moet nog worden gevoerd.”

Een eerder protest op 26 mei liep volledig uit de hand. Een niet aangekondigde tegendemonstratie zorgde ervoor dat de spanning hoog opliep. De anti-islambeweging werd toen opgewacht door voornamelijk moslims.

De honderden jongeren die Pegida aan het opwachten waren, kwamen tegenover de politie te staan bij de Al Fourquaan-moskee. Ondanks de inzet van 300 agenten kon de veiligheid in de woonwijk niet worden gewaarborgd, zei de burgemeester toen.

LEES OOK: Pegida mag zondag niet demonstreren en wil nu op donderdag steniging naspelen

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer