main-logo NPO Start
Word lid
Sportpark De Toekomst in Amsterdam waar het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord vanmiddag plaatsvond.
25 mei 2019 — 19:56

Video: Jeugdwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gestaakt nadat familieleden van spelers werden belaagd

Zowel Ajax als Feyenoord onder 19 kon vanmiddag kampioen worden. In een rechtstreeks duel in Amsterdam moest de beslissing vallen, maar die kwam er niet omdat het duel voortijdig werd gestaakt. Supporters van Ajax belaagden familieleden van de Feyenoord-spelers.

Op beelden van de regionale omroep RTV Rijnmond is te zien dat de ongeregeldheden beginnen nadat Feyenoord na een half uur een grote kans mist bij een 0-0 stand. Familieleden van de Rotterdamse spelers spreken middels applaus hun waardering uit voor de kans die gecreëerd werd, waarop een aantal supporters van Ajax verhaal komt halen.

Er wordt wat geduwd en getrokken, maar klappen vallen er naar verluidt niet. Wel is de onrustige situatie langs het veld reden voor de scheidsrechter om het duel stil te leggen. De trainers van Ajax en Feyenoord en bestuursleden van de clubs probeerden de situatie rustig te krijgen, maar uiteindelijk werd er besloten niet meer door te voetballen omdat de veiligheid op en om het veld in het geding was.

Uitsupporters

De ongeregeldheden bij nota bene een jeugdwedstrijd maken de tongen lossen op sociale media. Zeker omdat supporters van Ajax en Feyenoord zich geregeld beklagen over het feit dat er bij wedstrijden van het eerste elftal van de clubs al een aantal jaren geen uitsupporters aanwezig mogen zijn, vanwege confrontaties uit het verleden. De vraag is of dit nieuwe incident bij een jeugdduel er niet voor heeft gezorgd dat de deur voor veranderingen op dat gebied nu niet definitief is dichtgegooid.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer