main-logo NPO Start
Word lid
Sportpark De Toekomst in Amsterdam waar het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord vanmiddag plaatsvond.
25 mei 2019 — 19:56

Video: Jeugdwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gestaakt nadat familieleden van spelers werden belaagd

Zowel Ajax als Feyenoord onder 19 kon vanmiddag kampioen worden. In een rechtstreeks duel in Amsterdam moest de beslissing vallen, maar die kwam er niet omdat het duel voortijdig werd gestaakt. Supporters van Ajax belaagden familieleden van de Feyenoord-spelers.

Op beelden van de regionale omroep RTV Rijnmond is te zien dat de ongeregeldheden beginnen nadat Feyenoord na een half uur een grote kans mist bij een 0-0 stand. Familieleden van de Rotterdamse spelers spreken middels applaus hun waardering uit voor de kans die gecreëerd werd, waarop een aantal supporters van Ajax verhaal komt halen.

Er wordt wat geduwd en getrokken, maar klappen vallen er naar verluidt niet. Wel is de onrustige situatie langs het veld reden voor de scheidsrechter om het duel stil te leggen. De trainers van Ajax en Feyenoord en bestuursleden van de clubs probeerden de situatie rustig te krijgen, maar uiteindelijk werd er besloten niet meer door te voetballen omdat de veiligheid op en om het veld in het geding was.

Uitsupporters

De ongeregeldheden bij nota bene een jeugdwedstrijd maken de tongen lossen op sociale media. Zeker omdat supporters van Ajax en Feyenoord zich geregeld beklagen over het feit dat er bij wedstrijden van het eerste elftal van de clubs al een aantal jaren geen uitsupporters aanwezig mogen zijn, vanwege confrontaties uit het verleden. De vraag is of dit nieuwe incident bij een jeugdduel er niet voor heeft gezorgd dat de deur voor veranderingen op dat gebied nu niet definitief is dichtgegooid.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Zaak van je Leven

Kijk terug De Zaak van je Leven: Het onderzoek naar de dood van Frans Bindels leidt langs meerdere verdachten, maar het duurt lang voordat de politie antwoord heeft op die ene vraag: Wie vermoordde de sterkste man van Milsbeek?

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

Oprichter & CEO van deelplatform Peerby, Daan Weddepohl, had 99 redenen om te stoppen met zijn onderneming, maar deed dat toch niet. Hij schreef er een boek over! Je hoort de ondernemer om middernacht in ’t Wordt Nu Laat!

Luister vanaf 00.00 uur naar
Rotterdam wil honderden euro’s uitloven voor tips over wapens in de stad

Mensen in Rotterdam die tips hebben over wapenbezit in de stad kunnen daar een flink zakcentje aan overhouden. De beloning die tipgevers kunnen krijgen zal…

Lees meer

Nikabdraagsters zetten conducteur voor schut op Facebook met stiekem filmpje

Een conducteur die een nikabdraagster heeft berispt in de trein, is gefilmd en te kakken gezet in de Facebookgroep ‘Tegen Boerkaverbod’. De NS is boos…

Lees meer

CBS: Werkloosheid afgelopen drie maanden met 3,5 procent gestegen

De werkloosheid is na een afname sinds 2013 de afgelopen maanden weer gestegen met 3,5 procent, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Per maand…

Lees meer

Essalam Moskee Rotterdam zet imam aan de kant na omstreden uitspraken

Said Abarkan is niet langer werkzaam als imam bij de Essalam Moskee in Rotterdam, dat laat het bestuur weten aan het AD. De breuk volgt…

Lees meer

Schok na executie advocaat: ‘Terreurdaad is mogelijk door zwijgcultuur in deze gemeenschap’

Er gaat een schokgolf door de samenleving na de executie in de vroege ochtend van advocaat Derk Wiersum. Een jonge jongen – de vermoedelijke dader…

Lees meer