main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 mei 2019 — 10:25

Rutte gaat goed voorbereid met Baudet in debat: ‘Heb zijn boeken doorgebladerd’

Het spande er om of het debat tussen Rutte en Baudet er zou komen, maar vanavond is het dan toch zo ver. Rutte heeft zich terdege voorbereid, zo vertelt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Ik heb een stapel boeken van hem gekregen. Die heb ik doorgebladerd. Het was wat veel, en er zat wat herhaling in. Eigenlijk is de kern: we moeten uit de EU.”

Op dat punt verschillen Rutte en Baudet duidelijk van mening: “Er is veel mis met de EU, maar eruit gaan maakt ons zwakker,” zegt Rutte. “Daar zal vanavond het debat over gaan. Hoe zorgen we ervoor dat we als lid van de NAVO, de VN en de EU een sterk Nederland houden.”

Bij WNL Op Zondag benoemde Rutte dat een aantal leden van de VVD zijn overgestapt naar de FVD. Rutte zou het “mooi vinden” als hij hen in het debat kan overhalen weer terug te komen naar zijn partij. “Maar vanavond is vooral bedoeld om te laten zien welke keuze Nederlanders morgen hebben.”

Tegengeluid

Het is niet zonder gevolgen als kiezers deze verkiezingen gebruiken om een tegengeluid te laten horen, zo waarschuwt Rutte. “Als blijkt dat de partij van Baudet de grootste wordt, dan gaat die partij in het Europees Parlement werken aan een Europa dat uiteindelijk uit elkaar valt. Voor een klein land als Nederland is dat slecht.”

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer