main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 mei 2019 — 10:58

Politie krijgt dertig nieuwe tips over doodgestoken hardloper Groningen

De politie heeft dertig nieuwe tips gekregen over de dood van de 27-jarige Hidde Bergman in Groningen. Hij werd dinsdagavond 14 mei neergestoken aan het Jaagpad tijdens het hardlopen en overleed ter plekke.

In totaal heeft de politie nu 260 tips gekregen over de zaak, maar desondanks zijn er nog veel vragen. “We hebben nog geen idee hoe hij op het Jaagpad is beland”, zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Misschien is hij achtervolgd of heeft hij ruzie gehad. We komen graag in contact met mensen die Hidde op die dinsdagavond hebben zien hardlopen.”

Compositietekening

Dit weekend bracht de politie een compositietekening naar buiten van een man die mogelijk iets te maken heeft met de dood van Bergman. “Zijn rol is vooralsnog onduidelijk. We willen graag weten wie hem dinsdag in Groningen heeft gezien of weet wie het is”, aldus Schubart.

De man heeft vermoedelijk een licht getinte huidskleur en droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70m en 1.80m lang zijn. Mensen met tips kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of www.politie.nl.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer