main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 mei 2019 — 10:44

Wilders ziet nerveuze Rutte in aanloop naar debat met Baudet: ‘Hij is in paniek’

PVV-leider Geert Wilders zegt in Goedemorgen Nederland zich niet te storen aan de opmars van Thierry Baudet, die ten koste lijkt te gaan van zijn eigen partij. Baudet gaat binnenkort waarschijnlijk in debat met premier Rutte in aanloop naar de Europese verkiezingen, terwijl eerst Wilders de grootste tegenstander van de minister-president was.

Rutte zei gisteren in Nieuwsuur het cruciaal te vinden dat het debat tussen hem en Baudet plaats gaat vinden. “Zo ziet Nederland wat er op het spel staat.” Hij is het oneens met het plan van Forum voor Democratie om een referendum over het vertrek van Nederland uit de Europese Unie te realiseren. “Er is zoveel instabiliteit in de wereld, een nexit zou heel schadelijk zijn.”

Het is nog niet zeker wanneer het debat tussen Rutte en Baudet zal worden gehouden. Baudet wil dit live op Facebook doen in een zaal met 150 aanhangers van beide partijen, terwijl Rutte de voorkeur geeft aan een debat op televisie. Zowel Nieuwsuur als WNL hebben aangeboden het debat te willen organiseren.

LEES OOK: Rutte geen fan van Baudets ‘manier van politiek bedrijven’

“Als dit fout gaat, mag Rutte ook met mij in debat gaan”, zegt PVV-voorman Wilders. “Ik zie dat de premier nerveus is. Hij is in paniek dat partijen zoals Forum en de PVV, die kritisch zijn als het gaat om de EU, groter worden.”

Eurofilie 

Waar bij de vorige verkiezingen Rutte zijn grootste politieke tegenstander in Wilders vond, is dat nu dus verschoven richting Baudet. Wilders vindt dat naar eigen zeggen niet vervelend. “Baudet is de grootste geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. De PVV was dat liever geworden, maar ere wie ere toekomt. Wij zijn allebei kritisch en verzetten ons tegen de eurofilie van Rutte.”

Wilders doet een oproep aan kiezers om volgende week donderdag 23 mei hun stem te laten horen. “Als mensen dit geluid van Rutte niet willen, moeten ze gaan stemmen. De opkomst volgende week is ontzettend belangrijk. Als je Rutte de les wilt lezen en wil dat het belang van Nederland weer voorop komt te staan, ga dan stemmen.”

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Woensdag om 22:15

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Sjuul Paradijs stond jarenlang aan het hoofd van de meest gelezen krant van ons land, de Telegraaf.. Als geen ander begreep hij wat er leefde bij hardwerkend Nederland. Toine van Peperstraten verdiept zich in het onderbuikgevoel van Nederland met publicist Sjuul Paradijs. Om middernacht op NPO Radio 2 bij ’t Wordt Nu Laat.

Vannacht om 0.00 uur op
Beveiliging Haarlemse burgemeester langzaam afgebouwd

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen wordt minder intensief bewaakt. Wienen kon lange tijd nergens normaal naartoe, omdat hij ernstig werd bedreigd. Volgens NH Nieuws kan…

Lees meer

Surinaamse Nederlander die al 35 jaar vastzit in de VS mag niet naar Nederland

De Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh (73) die al 35 jaar vast in de Verenigde Staten, mag niet naar Nederland worden overgeplaatst, meldt de NOS. Het…

Lees meer

Macron: geen tijd meer voor nieuwe brexitdeal

De Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens zijn ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson gezegd dat er “geen tijd meer is om te onderhandelen…

Lees meer

Man die Ierse studente doodreed krijg half jaar cel

Een 37-jarige man uit Zeist die op 9 maart een Ierse studente heeft doodgereden, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een halfjaar, waarvan drie…

Lees meer

Anti-windmolenactivist Jan Nieboer begint politieke partij

Jan Nieboer, die in juni werd aangehouden als verdachte van de bedreiging van windmolenbouwers, gaat een landelijke politieke partij oprichten. Die moet “opkomen voor de…

Lees meer

ZIEN: Afscheid van prinses Christina in besloten kring

De Koninklijke Familie heeft vandaag in besloten kring afscheid genomen van prinses Christina, die vorig week overleed. Familieleden begeleidden haar kist van de Koepel van…

Lees meer

Ook Freddie en Charlene Heineken stonden in contactenlijst Epstein

In de VS is een telefoonboekje openbaar gemaakt van de in de gevangenis overleden beruchte zakenman Jeffrey Epstein. Ook de namen van biermagnaat Freddy Heineken…

Lees meer

Spoedontruiming bij gekraakt pand We Are Here: ‘Gevaarlijke situatie’

De asielkrakers van We Are Here moeten vandaag op last van de hoofdofficier van Justitie het gekraakte bedrijfspand in Amsterdam Westpoort verlaten. De spoedontruiming is…

Lees meer

100 migranten van schip Open Arms verdeeld over vijf EU-landen

De ongeveer 100 migranten van het schip Open Arms die aan land zijn gegaan op het Italiaanse eiland Lampedusa worden overgebracht naar vijf EU-landen, meldt…

Lees meer