main-logo NPO Start
Word lid
Freek de Jonge
25 maart 2019 — 15:24

Freek de Jonge krijgt nieuwe klus én wil uiteten met Thierry Baudet

De vorige week veelbesproken cabaretier Freek de Jonge is de nieuwe week goed begonnen. Vandaag werd namelijk bekend dat hij op 1 januari 2020 een nieuwjaarsconference voor NPO 1 zal gaan maken. Dat maakte hij bekend in het radioprogramma 1 op 1 op NPO Radio 1.

De Jonge krijgt dan namens de VPRO de gelegenheid om anderhalf uur zijn voorstelling op te voeren. Dit probeerde hij afgelopen vrijdagavond ook te doen door de opening van het Boekenbal te verstoren.

Hij wilde dat er een statement gemaakt zou worden naar aanleiding van de speech die Thierry Baudet van Forum voor Democratie woensdagavond gaf na diens overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen.

De Jonge kreeg hier flinke kritiek op, zowel tijdens als na dat Boekenbal. FvD-Kamerlid Theo Hiddema noemde hem in WNL Op Zondag onder meer “een zombie van de linkse kerk“.

Etentje 

Op de radio gaf De Jonge aan open te staan voor een etentje met Baudet om over zijn uitspraken over journalisten, wetenschappers en kunstenaars te praten. Baudet zei dat Nederlanders door hen ondermijnd worden.

“Ik wil van hem weten wat hij daarmee bedoelt”, zegt De Jonge. “En wat er gaat gebeuren met deze groepen als je aan de macht bent. Wat zouden ze nu aan de universiteiten willen teweegbrengen? Wat willen ze doen met de journalistiek?”

Voor zover bekend heeft Baudet nog niet gereageerd op de open uitnodiging van De Jonge.

LEES OOK: De kiezers van Forum voor Democratie: veel mannen, weinig jongeren, en tegen het kabinet

Door: Mark Broersma

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Goedemorgen Nederland

  • Met oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker praten wij over het boerenprotest.
  • Crisis in het onderwijs. PvdA-Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul schuift hierover aan.
Rust keert terug bij boerenprotest, tractoren verlaten Den Haag

De meeste boeren in Den Haag houden hun protest voor gezien. Zij wilden naar het ministerie van Landbouw lopen, maar werden door de ME teruggedreven…

Lees meer

Hoeveel moet je betalen voor een woning en hoe kan je ervoor sparen?

Als je een woning koopt, kun je voor maximaal de waarde van de woning een hypotheek afsluiten. Maar wat kost een woning? En hoe zorg…

Lees meer

181.000 jongeren laaggeschoold, bijna de helft heeft geen werk

Van de 181.000 laaggeschoolde jongeren van 15 tot 27 jaar, hadden er 70.000 vorig jaar geen werk. Dat zijn er relatief veel vergeleken met de…

Lees meer

Ridouan Taghi toch niet aanwezig bij eerste zitting 

Ridouan Taghi wil toch niet aanwezig zijn bij de eerste openbare zitting tegen hem, op 6 maart. Dat zei zijn advocaat Inez Weski woensdag. Aanvankelijk…

Lees meer