main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel.
28 februari 2019 — 20:41

Tienduizenden uitzettingen van asielzoekers in Duitsland mislukt

Het uitzetten van afgewezen asielzoekers in Duitsland loopt niet echt volgens plan. Sinds 2015 gingen er van de 188.000 geplande uitzettingen zo’n 94.000 niet door. Dat schrijft de Duitse krant Bild.

Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen in Duitsland van tevoren te horen wanneer zij worden uitgezet en daar lijkt een deel van het probleem te liggen. Op het moment dat zij moeten worden opgehaald door de politie om te worden uitgezet zijn zij er namelijk vaak niet.

Het aantal mislukte uitzettingen steeg in Duitsland van 19.258 in 2015 naar 30.902 vorig jaar. De meeste asielzoekers verdwijnen en melden zich niet bij de politie als ze zijn uitgeprocedeerd.

Ook kunnen sommige asielzoekers het land niet verlaten, omdat hun thuisland ze niet terug wil of vanwege het ontbreken van de juiste papieren. De liberale partij FDP is boos en stelt voor asielzoekers die niet meewerken standaard op te pakken en vast te zetten tot het moment waarop zij worden uitgezet.

Plan

De Duitse regering is bezig met een plan om het probleem van de mislukte uitzettingen op te lossen. “Als iemand is afgewezen moeten we hem in bewaring nemen, zodat hij op het moment van uitzetten niet verdwenen is”, zei minister Seehofer van Binnenlandse Zaken hier in december vorig jaar over.

LEES OOK: Duitse minister wil strengere aanpak asielzoekers  

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Is er een toekomst voor het Nationaal Groeifonds?

Het Nationaal Groeifonds, dat duurzame en technologische innovatie moest stimuleren, wordt voorlopig op pauze gezet. Bedrijven zijn bezorgd. Is dit het definitieve einde? Presentator Martijn de Greve bepreekt het met de volgende gasten:

  • MKB-voorman Jacco Vonhof;
  • Bestuursvoorzitter bij TNO Tjark Tjin-a-Tsoi;
  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

De wereld van cocaïnewasserijen: 'Deze spijkerbroek staat stijf van de coke'

Hoe werkt een cokewasserij? Hoeveel van die drugsfabriekjes zijn er in ons land en welk gevaar loopt de directe omgeving?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met misdaadjournalist van het AD Chiel Timmermans en Jorrit van den Berg, deskundige ‘verdovende middelen’ van het Nederlands Forensisch Instituut. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom duikt in de cijfers en mag met Jorrit mee naar het NFI om te zien hoe zij onderzoek doen naar het uitwassen van coke.

Luister de podcast hier!

Kabinet en regio steken 2,5 miljard in plan voor microchipsector

Het demissionaire kabinet trekt samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro uit voor de verbetering van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector. Dat meldt economieminister…

Lees meer

D66-Kamerlid Paternotte over incident met Baudet: ‘Kamervoorzitter Bosma heeft verkeerde afslag genomen’

D66-Kamerlid Jan Paternotte vindt dat Kamervoorzitter Martin Bosma “de verkeerde afslag heeft genomen” door FvD-leider Thierry Baudet gisteren niet ter plekke aan te spreken op…

Lees meer

Baudet betuigt spijt voor incident Klaver maar kwam niet opdagen

FVD-leider Thierry Baudet heeft in een telefoongesprek met Kamervoorzitter Martin Bosma spijt betuigd voor wat hij woensdag na een debat heeft gezegd tegen Jesse Klaver…

Lees meer

Rutte vraagt Xi druk te zetten op Rusland

China moet druk zetten op Rusland om zo de oorlog in Oekraïne “in de goede richting te duwen”. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte aan…

Lees meer

RIVM en TNO vragen om beleid tegen groeiende werkstress

Gezondheidsinstituut RIVM en organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO adviseren het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanvullend beleid te bedenken tegen de toenemende druk op…

Lees meer

Bewoners aan provincie: voorkom een McDonald’s naast de Veluwe

Bewoners van Rheden in Gelderland willen dat de provincie helpt de komst van een McDonald’s aan de rand van het dorp, pal naast het Nationaal…

Lees meer