main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 13 februari 2019 — 10:17

Zorgen over geldinzamelingsactie voor islamitische school: ‘Hier zit een luchtje aan’

Zorgen over een geldinzamelingsactie voor een hogeschool in Rotterdam. De islamitische school, die al vaker in opspraak is geraakt, kampt met financiële problemen. Het CDA, Leefbaar Rotterdam en de VVD zetten hun vraagtekens bij de inzamelingsactie.

De school kwam eerder negatief in het nieuws. Zo werd er op de school lesgegeven door een man die in Marokko werd gezocht en zouden er meerdere Nederlandse jihadisten op de school hebben gezeten.

“Hier zit een luchtje aan, omdat deze school met een verleden van wanbestuur nu in nood aan het grote publiek om geld vraagt”, aldus VVD-raadslid Tim Versnel vanmorgen in Goedemorgen Nederland. “Het idee is wel een beetje dat het hen nu niet uitmaakt waar dat geld vandaan komt.” Volgens Versnel is dat een risico, omdat er dan mogelijk partijen invloed willen in ruil voor het geld dat in de school wordt gestoken.

LEES OOK: Theo Hiddema (FVD) over islamitische universiteit: ‘Sluiten die tent’

De VVD wil dat de gemeente in gesprek gaat met het bestuur van de school. “Om ze op het risico te wijzen en ze op het hart gedrukt te krijgen dat dit echt niet is wat je moet doen.”

Thierry Baudet, vanochtend te gast in Goedemorgen Nederland, maakt zich ook zorgen. “Natuurlijk. We zouden ons allemaal nog veel meer zorgen moeten maken over die islamisering die zich op allerlei manieren opdringt in onze samenleving”, aldus de leider van Forum voor Democratie. Zijn partij pleit voor een stop van buitenlandse investeringen in dergelijke instellingen.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer