main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
Goedemorgen Nederland - 12 februari 2019 — 09:51

Tienduizenden onterechte boetes op trajectcontrole Willem-Alexandertunnel bij Maastricht

Tienduizenden boetes die zijn gegeven door de trajectcontrole bij de Willem-Alexandertunnel bij Maastricht zijn onterecht verklaard vanwege de onduidelijke maximumsnelheid.

Het Openbaar Ministerie heeft deze verkeersboetes onterecht geïnd. Dat meldt De Limburger.

Een automobilist uit Roermond is na het krijgen van een boete van 96 euro voor 11 kilometer te hard rijden het hogerop gaan zoeken en het heeft gewerkt. Zijn boete is op ‘nihil’ gesteld. De bebording met de maximumsnelheid die bij de Willem-Alexandertunnel geldt, was inderdaad tot een jaar na de opening erg onduidelijk. Dat blijkt uit de uitspraak van de kantonrechter uit Maastricht.

4 miljoen euro

Het gaat om de snelheidsovertredingen die zijn begaan tussen maart 2017 en april 2018. Er was sprake van een nieuwe verkeerssituatie op een druk knooppunt waarbij het voor alle verkeersdeelnemers wennen was. “Juist in zo’n situatie is het van belang dat er geen misstanden kunnen ontstaan omtrent de maximumsnelheid”, aldus de kantonrechter.

De Willem-Alexandertunnel bestaat uit meerdere tunnelbuizen. In de onderste (A2) mag je maximaal 100 kilometer per uur rijden, terwijl er in de bovenste tunnelbuizen (N2) slechts 80 kilometer per uur gereden mag worden. Maar in de aanloop naar deze tunnel toe, liggen de A2 en de N2 parallel aan elkaar. Bij de A2 stonden aan beide kanten borden met daarop 100, maar bij de N2 stond niets. Hierdoor leek het alsof je bij de N2 ook 100 mocht. Inmiddels is de bebording aangepast.

Jaarlijks wordt bij de trajectcontrole bij de A2-tunnel ongeveer 4 miljoen euro aan boetes geïnd. Dan gaat het om zo’n 70.000 automobilisten. Wat de precieze gevolgen zijn voor alle bestuurders die hier tussen maart 2017 en april 2018 zijn geflitst, is nog niet bekend. Daar wilde het Openbaar Ministerie nog geen uitspraak over doen.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer