main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
Goedemorgen Nederland - 12 februari 2019 — 09:51

Tienduizenden onterechte boetes op trajectcontrole Willem-Alexandertunnel bij Maastricht

Tienduizenden boetes die zijn gegeven door de trajectcontrole bij de Willem-Alexandertunnel bij Maastricht zijn onterecht verklaard vanwege de onduidelijke maximumsnelheid.

Het Openbaar Ministerie heeft deze verkeersboetes onterecht geïnd. Dat meldt De Limburger.

Een automobilist uit Roermond is na het krijgen van een boete van 96 euro voor 11 kilometer te hard rijden het hogerop gaan zoeken en het heeft gewerkt. Zijn boete is op ‘nihil’ gesteld. De bebording met de maximumsnelheid die bij de Willem-Alexandertunnel geldt, was inderdaad tot een jaar na de opening erg onduidelijk. Dat blijkt uit de uitspraak van de kantonrechter uit Maastricht.

4 miljoen euro

Het gaat om de snelheidsovertredingen die zijn begaan tussen maart 2017 en april 2018. Er was sprake van een nieuwe verkeerssituatie op een druk knooppunt waarbij het voor alle verkeersdeelnemers wennen was. “Juist in zo’n situatie is het van belang dat er geen misstanden kunnen ontstaan omtrent de maximumsnelheid”, aldus de kantonrechter.

De Willem-Alexandertunnel bestaat uit meerdere tunnelbuizen. In de onderste (A2) mag je maximaal 100 kilometer per uur rijden, terwijl er in de bovenste tunnelbuizen (N2) slechts 80 kilometer per uur gereden mag worden. Maar in de aanloop naar deze tunnel toe, liggen de A2 en de N2 parallel aan elkaar. Bij de A2 stonden aan beide kanten borden met daarop 100, maar bij de N2 stond niets. Hierdoor leek het alsof je bij de N2 ook 100 mocht. Inmiddels is de bebording aangepast.

Jaarlijks wordt bij de trajectcontrole bij de A2-tunnel ongeveer 4 miljoen euro aan boetes geïnd. Dan gaat het om zo’n 70.000 automobilisten. Wat de precieze gevolgen zijn voor alle bestuurders die hier tussen maart 2017 en april 2018 zijn geflitst, is nog niet bekend. Daar wilde het Openbaar Ministerie nog geen uitspraak over doen.

Door: Demi Schoenmakers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer