main-logo NPO Start
Word lid
Foto ter illustratie
Goedemorgen Nederland - 12 februari 2019 — 10:34

Geen straf voor zussen die kip doodden onder auto

Twee zussen van 67 en 68 jaar oud uit Zevenhuizen (Zuid-Holland) en Wijnjewoude (Friesland) die een kip hebben gedood door er met een auto over heen te rijden zijn schuldig bevonden. Toch krijgen ze hier geen straf voor, meldt RTV Noord.

Een buurjongen filmde het en stuurde het naar de videowebsite Dumpert. In het filmpje is te zien hoe een van de vrouwen de kip met de kop tegen de achterband van de auto legt. Daarna geeft ze haar zus een seintje om achteruit te rijden.

Volgens een dierenarts was de kip daarna meteen hersendood. Het klapperen met de vleugels was een ‘stuiptrekking’.

‘Volstrekt edel’

Als de buurjongen het niet had gefilmd, had er volgens de 67- en 68-jarige zussen wellicht ‘geen haan naar gekraaid’. Ze beweren dat hun bedoelingen ‘volstrekt edel’ waren en dat ze het de volgende keer echt wel anders zullen aanpakken. Ze waren eigenlijk ook van plan om iemand te laten komen die het dier uit zijn lijden kon verlossen, maar die zou niet beschikbaar zijn geweest.

Het beestje was al zes jaar oud en had een goed leven gehad, maar at en dronk bijna niet meer. Ze bewoog nauwelijks en had geen vlies meer over haar ogen.

Na het zien van het filmpje besloot het Openbaar Ministerie de twee zussen te vervolgen. Ze kregen allebei een taakstraf van 40 uur, maar daar gingen ze niet mee akkoord. Daarna zouden ze een boete van 1000 euro kunnen krijgen, maar ook daar gingen de zussen niet mee akkoord, waardoor ze voor de politierechter moesten verschijnen.

Uiteindelijk heeft de politierechter er een zogenoemd ‘rechterlijk pardon’ van gemaakt. Dit houdt in dat de zussen schuldig zijn, maar geen straf of maatregel krijgen opgelegd.

LEES OOK: Kip bruut vermoord door groepje tieners die met het dier voetballen

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer