main-logo NPO Start
Word lid
Foto ter illustratie
Goedemorgen Nederland - 12 februari 2019 — 10:34

Geen straf voor zussen die kip doodden onder auto

Twee zussen van 67 en 68 jaar oud uit Zevenhuizen (Zuid-Holland) en Wijnjewoude (Friesland) die een kip hebben gedood door er met een auto over heen te rijden zijn schuldig bevonden. Toch krijgen ze hier geen straf voor, meldt RTV Noord.

Een buurjongen filmde het en stuurde het naar de videowebsite Dumpert. In het filmpje is te zien hoe een van de vrouwen de kip met de kop tegen de achterband van de auto legt. Daarna geeft ze haar zus een seintje om achteruit te rijden.

Volgens een dierenarts was de kip daarna meteen hersendood. Het klapperen met de vleugels was een ‘stuiptrekking’.

‘Volstrekt edel’

Als de buurjongen het niet had gefilmd, had er volgens de 67- en 68-jarige zussen wellicht ‘geen haan naar gekraaid’. Ze beweren dat hun bedoelingen ‘volstrekt edel’ waren en dat ze het de volgende keer echt wel anders zullen aanpakken. Ze waren eigenlijk ook van plan om iemand te laten komen die het dier uit zijn lijden kon verlossen, maar die zou niet beschikbaar zijn geweest.

Het beestje was al zes jaar oud en had een goed leven gehad, maar at en dronk bijna niet meer. Ze bewoog nauwelijks en had geen vlies meer over haar ogen.

Na het zien van het filmpje besloot het Openbaar Ministerie de twee zussen te vervolgen. Ze kregen allebei een taakstraf van 40 uur, maar daar gingen ze niet mee akkoord. Daarna zouden ze een boete van 1000 euro kunnen krijgen, maar ook daar gingen de zussen niet mee akkoord, waardoor ze voor de politierechter moesten verschijnen.

Uiteindelijk heeft de politierechter er een zogenoemd ‘rechterlijk pardon’ van gemaakt. Dit houdt in dat de zussen schuldig zijn, maar geen straf of maatregel krijgen opgelegd.

LEES OOK: Kip bruut vermoord door groepje tieners die met het dier voetballen

Door: Demi Schoenmakers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer