main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 8 februari 2019 — 16:20

Bijna kwart van Brabanders gaat vreemd tijdens carnaval: ‘Echt een feestprovincie’

Bijna een kwart van de feestvierders in Noord-Brabant gaat vreemd tijdens carnaval. Dat blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365. “Brabant blijkt veel meer een feestprovincie te zijn,” zo zegt directeur José Cabrera y Charro in Stand van Nederland.

Maar liefst 22 procent van de ondervraagden in Noord-Brabant geeft aan vreemd te gaan tijdens Carnaval. Dat is aanzienlijk meer dan de carnavalvierders in Limburg. Daar geeft ‘maar’ 6 procent aan niet trouw te zijn aan hun partner.

Dat al die promiscuïteit niet onopgemerkt blijft bij de partners van deze feestvierders, blijkt ook uit de enquête. Op vraag wat mensen wel eens zijn verloren tijdens carnaval is het meest gegeven antwoord ‘mijn partner’ (7 procent). Daarna volgen de portemonnee (6,7 procent) en de mobiele telefoon (4 procent).

In Limburg en Brabant kijken ze er het hele jaar naar uit: carnaval! Maar wat levert dit volksfeest ons eigenlijk op? Kijk hier naar de laatste aflevering van Stand van Nederland over de economie achter carnaval.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Deze week in WNL In de Kantine: volop aandacht voor Oekraïne en het Maritiem Museum Rotterdam

In WNL In de Kantine volop aandacht voor de oorlog in Oekraïne, die twee jaar bezig is. Fidan Ekiz en Wieger Hemmer ontvangen zaterdag de volgende gasten aan de stamtafel: 

  • De zus van de Oekraïense Kataryna Azarian vecht aan het front in Oekraïne;
  • VVD-fractievoorzitter Europees Parlement Malik Azmani vertelt over de steun aan Oekraïne;
  • Politiek fotograaf Martijn Beekman liep jarenlang rond op het Binnenhof;
  • Dit jaar bestaat het Maritiem Museum Rotterdam 150 jaar. Marja Tiemens-Idzinga schreef geschiedenis als eerste vrouwelijke student aan de Hogere Zeevaartschool.
  • Chef politiek van NRC Pim van den Doolen praat ons bij over de formatie
Luister zaterdag vanaf 17.00 uur

Stand van Nederland: Generatie Next

Doe je als single boodschappen, dan ben je sowieso tien procent duurder uit. En dan ben je er nog niet. Hoe houd je je als single financieel staande in deze maatschappij? Nejifi Ramirez zoekt het uit.

Zaterdag 22.00 uur
Staan jonge criminelen straks niet meer in Top600? ‘Naam is misleidend’

Het bekende Amsterdamse Top600-beleid – dat zich richt op de 600 meest criminele jongeren van de stad – is volgens D66 Amsterdam aan naamsverandering toe….

Lees meer

Informateur Putters: samenwerking vereist ‘gemeenschappelijke basis’

Welke partijen ook samen gaan regeren, zij zullen dat vanuit een “gemeenschappelijke basis” moeten gaan doen. Dat schrijft informateur Kim Putters in een brief aan…

Lees meer

EU-kopstukken beloven Oekraïne te steunen in derde oorlogsjaar

Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de “onwankelbare” steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese…

Lees meer

Dit weekend geen friet op tafel? Frietmaker Aviko kan door stakingen niet aan vraag voldoen

Aardappelverwerker Aviko kan dit weekend niet aan alle vraag naar verse friet voldoen, omdat medewerkers het werk in meerdere fabrieken hebben neergelegd. “De klanten die…

Lees meer

Meer dan 200 schadeclaims na storm Louis, zeggen verzekeraars

Meer dan tweehonderd mensen hebben een schadeclaim ingediend nadat storm Louis donderdag over Nederland raasde. Dat laten verzekeraars Interpolis, Univé en Nationale Nederlanden (NN) vrijdag…

Lees meer

Commandant der strijdkrachten: proberen nog in 2024 F-16’s naar Oekraïne te brengen

Nederland probeert nog in 2024 F-16’s direct te leveren aan Oekraïne. Dat zegt de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim in het radioprogramma Sven op…

Lees meer