main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 3 januari 2019 — 14:41

Bij deze stoppen met roken cursus krijg je een rookpauze: ‘Anders worden ze knettergek’

In de nieuwe aflevering van Stand van Nederland gaan we langs bij Hugo Hairwassers, die met zijn cursus mensen van het roken af wil helpen. Opmerkelijk detail: tijdens de cursus is er een heuse rookpauze. “De rookpauzes hebben een functie”, vertelt Hairwassers.

“Je kunt niet tegen een roker vier uur praten over roken zonder een rookpauze”, stelt hij. “Dan wordt hij knettergek.”

Hairwassers volgde ooit zelf de cursus en wist daarna zeker dat hij nooit meer een sigaret zou roken. Hij wilde de cursus zelf ook gaan geven. Uiteindelijk startte hij een bedrijf en nam de bedenker van de cursus in dienst. Nu helpen ze 20.000 mensen per jaar, goed voor een omzet van twee miljoen per jaar. “Het is een goede business. We gaan niet doen alsof we er geen geld aan verdienen, want we verdienen er wel geld aan.”

LEES OOK: Sigarenboer gered uit onverwachte hoek: ‘Verkoop 1000 euro aan per e-sigaretten per dag’

De cursus kost honderd euro. “We geven mensen een ‘niet gestopt, geld terug-garantie’. Mocht het ooit in de verre toekomst fout gaan, dan mag je gratis nog eens komen.”

Deelnemers vinden het een kleine investering. “Het is niks als ik het vergelijk met wat ik allemaal verrookt heb. Als ik daarmee van het roken afkom, is het zelfs goedkoop”, zegt een man. “Een pakje sigaretten is zo duur geworden”, voegt een ander daaraan toe. “Dat heb ik zo terugverdiend.”

Kijk vanavond om 21:10 uur naar een nieuwe aflevering van Stand van Nederland. Deze week over de nicotine-industrie. 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast: Pikt Sandra haar aanvaller eruit bij een fotoconfrontatie?

Hoe betrouwbaar is een fotoconfrontatie? Wordt het nog vaak gebruikt? En welke rol kan AI spelen in het creëren van niet-bestaande figuranten?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met oud-hoofdinspecteur van de politie Adri van Amelsvoort, rechtspsycholoog Eric Rassin. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel die vertelt over haar persoonlijke ervaringen met de fotoconfrontatie.

Luister hier de podcast!

Komt de noodwet van asielminister Faber er nog?

Krijgt de PVV van Geert Wilders en Marjolein Faber haar gedroomde noodrecht, of haalt de grootste partij van Nederland bakzeil in de asieldiscussie en moet het doorschakelen naar een spoedwet? En welk prijskaartje zullen Wilders en co daar aan hangen?

Luister de podcast van WNL Haagse Lobby.

Tweede Kamer wil uitstel uitstootvrije zones tot 2029

De invoering van uitstootvrije zones voor bedrijfswagens moet worden uitgesteld, vindt de Tweede Kamer. PVV, BBB, CDA, SGP, Denk, FVD en JA21 steunden een motie…

Lees meer

Veel zzp’ers tasten nog in het duister nu handhaving op schijnzelfstandigheid nadert

Werkgevers en werknemers zijn nog niet massaal bezig hun contractvormen aan te passen, ondanks de naderende start van de handhaving op schijnzelfstandigheid. Volgens uitzendconcern Randstad…

Lees meer

Minister Bruins (NSC) wil maximale bestuurstermijn binnen de NPO: bestuurlijk verval voorkomen

Minister Eppo Bruins (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is van plan om wettelijk te regelen dat bestuurders en leden van raden van toezicht bij de publieke…

Lees meer

Topvrouw Uniper: kabinet saboteert eigen verduurzamingsplannen

Als de overheid niet snel aan de slag gaat met het waterstofnetwerk, kunnen verduurzamingsplannen de prullenbak in. Daarvoor waarschuwt topvrouw van Uniper Benelux Dyonne Rietveld…

Lees meer