main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 november 2018 — 08:58

VVD wil meer geld voor volkscultuur: ‘Het verbroedert’

De VVD vindt dat er meer geld moet naar volkscultuur. Volgens Tweede Kamerlid Thierry Aartsen verbroederen evenementen en verenigingen als bloemencorso’s, schutterijen en carnavalsoptochten. “Dan is een klein steuntje in de rug om het niet verloren te laten gaan heel belangrijk.”

Als voorbeeld noemt Aartsen het bloemencorso. “Bouwers maken prachtige wagen, maar moeten het vaak doen met beroerde tenten waar bijvoorbeeld veel spullen worden gejat”, stelt Aartsen. “Je ziet dat mensen nu in de tent moeten slapen omdat anders de lasapparatuur wordt gestolen.” Als het aan Aartsen ligt, komt in in dergelijke gevallen een steuntje in de rug voor een fatsoenlijke bouwloods.

Mona Keijzer, staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat, herkent zich in de oproep van Aartsen. “Als je kijkt naar het regeerakkoord zie je dat gedachtegoed ook terug. Aandacht voor de regio en niet alleen voor de randstad. In die zijn raakt hij absoluut de CDA-snaar.”

Door: Thijs Kroezen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer