main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Foto: ANP
Goedemorgen Nederland - 23 oktober 2018 — 11:46

Lizzy S. ontkent rol bij ontvoering peuter Insiya: ‘Ik zat erbij en keek ernaar’

De 26-jarige Lizzy S., de enige vrouwelijke verdachte in de strafzaak rond de ontvoering van de peuter Insiya in 2016, heeft naar eigen zeggen geen rol gespeeld in dat misdrijf. Dat meldt persbureau ANP.

“Ik zat erbij en keer ernaar”, verklaarde de vrouw op de tweede dag van het proces tegen in totaal zes verdachten. “Ik was erg jong en naïef. Ik ben erin meegesleurd en wist niet wat er gebeurde.”

De destijds tweejarige Insiya werd eind september 2016 met geweld ontvoerd uit de woning van haar oma in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Haar vader, die in scheiding lag met haar moeder, zou achter de ontvoering hebben gezeten. Het meisje verblijft bij hem in India. De kidnap werd grondig voorbereid, blijkt uit het dossier, onder de naam Operatie Barney.

De vader van Lizzy S. geldt als een van de hoofdverdachten. De vrouw wil niets over zijn rol zeggen. Zij verklaarde dinsdag dat zij Insiya in de woning van haar vader heeft gezien, op de dag van de ontvoering.

“Heel kort. Ze was in de tuin met haar vader. Toen werd mij ook wel het een en ander duidelijk. Ik was me er toen van bewust dat hij het kind had meegenomen. Maar niet van de manier waarop, of met wie. Ik dacht: wat een toestand, ik wil hier niks mee te maken hebben.”

S. wees met nadruk van de hand dat zij in de voorbereiding van de ontvoering als analist zou zijn opgetreden, zoals een medeverdachte heeft verklaard. Zij was ook niet verantwoordelijk voor het gereedmaken van het safehouse, zegt zij. De enige activiteit die zij heeft ontplooid, aldus de vrouw, is het opzetten van een Whatsappgroep, waarmee de groep verdachten kon communiceren.

Door: Sikko Debbenhof

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
De Jonge: extra coronaregels tijdens kerst ook mogelijk

Een verruiming van de coronaregels tijdens de feestdagen, waar het kabinet nog op had gehoopt “is toch wel echt op losse schroeven komen te staan”,…

Lees meer

Crisis zadelt luchtvaartsector op met 157 miljard dollar verlies

De coronacrisis zadelt luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op met verliezen van bij elkaar 157 miljard dollar (ruim 132 miljard euro). Dat berekende de internationale brancheorganisatie IATA. Met…

Lees meer

FVD’er Theo Hiddema verlaat per direct Tweede Kamer

Theo Hiddema van Forum voor Democratie verlaat per direct de Tweede Kamer. Hij is ‘politiek arbeidsongeschikt’, schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib….

Lees meer

Iets minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald. Na twee dagen van lichte toenames nam het aantal af van 1968 tot 1925. Dat zijn…

Lees meer

Van Haga: Baudet keert niet terug in de Tweede Kamer

Thierry Baudet zal na de verkiezingen in maart niet terugkeren in de Tweede Kamer voor Forum voor Democratie (FvD). Dat zegt partijgenoot en Tweede Kamerlid…

Lees meer

Afgelopen 24 uur aanzienlijk minder coronagevallen gemeld: 3979

Voor het eerst sinds 4 oktober zijn in een etmaal minder dan 4000 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen 3979 meldingen van positieve…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier