main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 4 oktober 2018 — 11:31

Politiehond Bumper enorm populair op Instagram: ‘Al sinds hij pup is kan iedereen meekijken’

Politiehond Bumper is misschien wel de bekendste viervoeter van Nederland. Vandaag wordt er een boek over hem gepresenteerd. Als sinds hij pup is kan iedereen meekijken hoe hij wordt opgeleid tot politiehond. Vanochtend was hij te gast in de studio bij Goedemorgen Nederland.

“Zijn hele opleidingstraject is te volgen via sociale media”, zegt agent Stephan. Of Bumper een succesvolle politiehond is, dat kan Stephan nog niet zeggen. “Hij is pas twee jaar oud. Meestal kopen we de politiehonden pas als ze drie jaar oud zijn en al zijn opgeleid.” Het opvoeden van Bumper is voor de agent dus een nieuwe ervaring. “Voor mij is het ook een leertraject.”

Bumper heeft enorm veel fans op internet. Op Instagram heeft de viervoeter meer dan 250.000 volgers en ook op YouTube worden zijn filmpjes veel bekeken. Zo kan iedereen een beter beeld krijgen van politiehonden. “Jullie hebben hem vanochtend ook meegemaakt in de studio. Het is een fabeltje dat politiehonden agressief zijn. Ze zijn conditioneerd en getraind. Hij reageert dus op context of commando’s. Als die er niet zijn dan is het gewoon een heel sociaal beest.”

Toch heeft agent Stephan liever niet dat iedereen de beroemde hond gaat aaien als ze hem op straat tegen komen. “Het moet wel een beetje duidelijk blijven voor Bumper. Tijdens hun werk mogen politiehonden niet zomaar aangeraakt worden. Maar hij is wel een uitzonderlijk geval door zijn bekendheid. Hij is wel een beetje gewend aan een aai over zijn bol.”

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer