main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Archieffoto van een oefening in Noorwegen. ANP
Goedemorgen Nederland - 25 september 2018 — 08:13

Defensie laat militairen in de kou staan: 1.000 euro aan kleding zelf voorschieten

Ruim 1000 militairen moeten van Defensie zelf hun winterkleding voorschieten die zij nodig hebben voor een speciale oefening in Noorwegen. Per persoon gaat het om ongeveer 1.000 euro aan kleding, meldt De Telegraaf.

Het kledingbedrijf van Defensie is het niet gelukt om de kleding op voorraad te krijgen. Volgens de krant had het bedrijf daar een jaar de tijd voor. Een woordvoerder van Koninklijke Landmacht heeft de gang van zaken bevestigd en zegt dat het niet de schoonheidsprijs verdient.

“Het is zaak dat de Koninklijke Landmacht gewoon de kleding regelt die nodig is om in zulke vrieskou veilig te kunnen werken”, aldus Jean Debie, van de militaire vakbond VBM. “Vanuit het oogpunt van veiligheid – een hot issue nu binnen defensie – is het onacceptabel wanneer het niet gebeurt.”

“Het is compleet van de pot gerukt”, aldus diplomatiedeskundige Robert van de Roer in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Mijn dochters bestellen veel kleding online en dat is er dan binnen een paar dagen.” Van de Roer vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen. “Hoe kan dit in het digitale tijdperk? Ik zou me kapot schamen als Defensie.”

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer