main-logo NPO Start
Word lid
Foto: Politie
22 augustus 2018 — 12:38

Verdachte van moord op Nicky Verstappen is Jos Brech (55), man staat op Nationale Opsporingslijst

De verdachte van de moord op Nicky Verstappen heet Jos Brech. De 55-jarige man woonde in 1998, toen het lichaam van Nicky werd gevonden, in Simpelveld. Hij was actief bij de scouting en een kinderpeuterspeelzaal.

Dat heeft onderzoeksleider Ferdinand Schellinkhout woensdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. De volgende avond werd zijn lichaam vlakbij het kamp gevonden.

De 55-jarige Jos Brech heeft enige jaren op een kinderdagverblijf gewerkt. In 1985 werd hij verdacht van een zedenmisdrijf, de zaak werd geseponeerd.

De verdachte was een van de 1500 geselecteerde mannen die gevraagd was vrijwillig DNA af te staan, maar daar had hij geen gehoor aan gegeven. Het DNA van Brech is alsnog verkregen, via spullen die de man in Nederland had liggen.

Sinds april 2018 ontbreekt ieder spoor van Brech. Tijdens het laatste contact dat zijn familie met hem heeft gehad zei hij dat hij zou gaan wandelen in de Vogezen. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de man nog in leven is.

Europees opsporingsbericht

Er is een Europees opsporingsbericht tegen hem uitgevaardigd. Politie en justitie doen een beroep op het publiek om de man te vinden.

Door: Sikko Debbenhof

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer