main-logo NPO Start
Word lid
Een azc in Amsterdam.
Goedemorgen Nederland - 15 augustus 2018 — 10:29

Afghaanse asielzoeker (18) niet welkom ondanks geaardheid: ‘ U loopt niet als een homo’

Een Afghaanse asielzoeker is niet welkom in Oostenrijk omdat hij volgens de immigratiedienst ‘onmogelijk homo kan zijn’.

De dienst vindt namelijk dat de man zich niet genoeg ‘als een homo’ gedraagt. “De manier waarop u wandelt, zich gedraagt en u zich kleedt duiden er op geen enkele manier op dat u homo zou kunnen zijn.”

Homo’s niet agressief

De dienst gaat nog een stapje verder: de man zou regelmatig ruzie hebben gemaakt met zijn kamergenoten, waarbij hij zich agressief had gedragen. Kan niet, aldus de immigratiedienst, als de man homo zou zijn.

“Dat betekent dus dat er een agressiepotentieel in u schuilt, wat men van homo’s niet zou verwachten,” meldde de ambtenaar volgens het AD.

De Afghaan van 18 viel volgens de dienst ook door de mand omdat hij het liefst optrekt met kleine groepjes mensen of helemaal alleen is. “Veel vrienden hebt u ook niet. Ik dacht dat homo’s van gezelschap hielden?”.

Strafbaar

De Afghaan wil asiel in Oostenrijk omdat hij in zijn thuisland onmogelijk kan uitkomen voor zijn geaardheid: homoseksualiteit is in Afghanistan een strafbaar feit.

De Oostenrijkse wet gebiedt het land vluchtende homoseksuelen op te nemen.

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer