main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 10 augustus 2018 — 11:11

Verwarde man steekt eerst hotelkamer en dan eigen woning in brand

Een verwarde man uit Heemstede heeft de brandweer gisteren een drukke dag bezorgd. De 31-jarige man stak eerst een hotelkamer in Haarlem in brand, om vervolgens ook in zijn eigen woning brand te stichten. Dat meldt de politie.

De brandweer spoedde zich rond 19.00 uur naar het Van der Valk Hotel in Haarlem vanwege een brandmelding. Een gedeelte van het hotel moest vanwege de brand ontruimd worden. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van brandstichting. De man die de kamer gehuurd had was inmiddels spoorloos verdwenen.

Een uur later moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een brandmelding, ditmaal in een woning in Heemstede. De buren moesten hun huis verlaten vanwege de brand. Opnieuw had de brandweer het vuur snel onder controle.

Ook de woning was niemand aanwezig. Na onderzoek van de politie bleek dat de eigenaar van de woning dezelfde persoon ook de hotelkamer had geboekt. De man kon later op de avond door de politie worden aangehouden.

Het motief van de man is vooralsnog onduidelijk. Justitie onderzoekt de zaak nog. De man zal waarschijnlijk worden beoordeeld door een instantie voor geestelijke gezondheidszorg.

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer