main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
9 augustus 2018 — 14:24

Verzoeken van doodrijders om onderzoek naar rijgedrag van slachtoffer Fleur (19) afgewezen

Er komt geen onderzoek naar het rijgedrag van de 19-jarige Fleur, die in 2016 werd doodgereden in Loosdrecht door Walter van W.

Van W. en zijn zoon Casper werden in 2017 veroordeeld tot respectievelijk vier jaar cel en 100 uur werkstraf voor het doodrijden van Fleur als gevolg van de straatrace. Vader Walter kreeg een rijverbod van 5 jaar opgelegd, Casper mag een jaar niet plaatsnemen in de auto. De verdachten zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Straatrace

De vader en de zoon waren na een avond uit eten in een restaurant onder invloed van alcohol aan het straatracen geslagen. Hierbij werden snelheden tot 200 kilometer per uur bereikt. Casper van W. raakte de kleine auto van Fleur, die op dat moment uit een uitrit kwam. Ze overleed twee weken later aan haar verwondingen.

Verzoeken tijdens regiezitting

De verdediging van de advocaten verzocht tijdens een regiezitting in juli om een onderzoek te doen naar het rijgedrag van het slachtoffer.

LEES OOK: Doodrijders Fleur (19) willen onderzoek maar ‘medeschuld’ slachtoffer

Volgens de van W’s is ze medeschuldig zijn aan het ongeluk, omdat ze plotseling de weg opgedraaid zou zijn toen ze werd geraakt door de Porsche 911 van Walter. De aanrijding zou er ook zijn geweest als van W. de maximumsnelheid zou hebben gereden, stelt hun raadsman.

Afgewezen

Het Hof ziet geen enkele aanleiding om het ziekenhuis te laten te onderzoeken of Fleur had gedronken middels een bloedonderzoek. Ook het verzoek voor het inzien van de telefoongegevens is afgewezen. Ook zal er geen schouw worden gehouden.

Wanneer de zaak inhoudelijk verder gaat is nog niet bekend.

Door: Sikko Debbenhof

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer