main-logo NPO Start
Word lid
9 augustus 2018 — 18:46

Duits verbod op nazi-symbolen in computerspellen na 20 jaar opgeheven

Nazi-symbolen in computerspellen zijn in Duitsland vanaf nu weer toegestaan. Dat heeft de Duitse organisatie die games, films en boeken beoordeelt, de USK, vandaag bekendgemaakt.

Het gebruik van de symbolen moet wel eerst goedgekeurd worden, en moet in dienst staan van ‘de kunst of de wetenschap’, zo meldt The Local. Het afbeelden van bijvoorbeeld hakenkruizen of Adolf Hitler was tot nu toe verboden in games.

De censuur werd in 1998 ingevoerd nadat een Duitse rechter oordeelde dat het spel Wolfenstein 3D in strijd was met de grondwet, zo meldt Tweakers. Door het verbod werden in een latere versie van dit spel de hakenkruizen vervangen door een driehoekig symbool. Ook werd Hitler zonder snor afgebeeld.

Een woordvoerder van de USK laat weten dat computerspellen nu op dezelfde manier als films en kunstwerken zullen worden beoordeeld. Deze organisatie zal de spellen ook voorzien van een leeftijdskeurmerk.

 

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer