main-logo NPO Start
Word lid
9 augustus 2018 — 21:25

Staking Ryanair gaat door, voor passagiers is het afwachten of vluchten gaan

Voor vakantiegangers die vrijdag met Ryanair naar hun vakantiebestemming willen vliegen, is het afwachten of hun vlucht zal doorgaan. De Nederlandse piloten leggen het werk voor 24 uur neer. Maar daarmee is niet gezegd dat vluchten worden geannuleerd, schrijft ANP.

Ryanair vliegt wellicht andere piloten in

De stakers stonden ingeroosterd voor in totaal 22 vluchten van en naar Eindhoven Airport. Navraag bij de luchthaven leert dat alle vakantievluchten vooralsnog gewoon lijken door te gaan. Dit komt vermoedelijk doordat Ryanair piloten van elders heeft ingevlogen.

Ryanair zegt in een summiere verklaring dat door personeelsacties vrijdag in Nederland, Duitsland, Ierland, België en Zweden circa 15 procent van alle vluchten uitvalt. Tweeduizend vluchten zullen volgens schema worden uitgevoerd.

Lees ook: Vakantiegangers opgelet: Nederlandse Ryanair-piloten gaan vrijdag staken

Omboeken is mogelijk

Gedupeerden kunnen bij Ryanair gratis omboeken of hun geld terugkrijgen. Volgens de prijsvechter zijn de meeste reizigers die het aangaat al elders ondergebracht.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer