main-logo NPO Start
Word lid
Archieffoto: De verkeerssituatie op de foto komt niet voor in het verhaal.
Goedemorgen Nederland - 9 augustus 2018 — 10:36

Femke Halsema bekent overtreding op druk kruispunt: ‘Ik reed door rood’

Als iemand in Amsterdam door rood fietst, is dat doorgaans geen nieuws. Maar toen de kersverse burgemeester Femke Halsema dat deed, werd het gelijk gedeeld op Twitter. Halsema heeft inmiddels bekend tegenover Editie NL.

“Burgemeester Halsema moet nog even wennen aan haar nieuwe publieke rol”, schreef journalist Yelle Tieleman op Twitter. Hij zag hoe Halsema op een druk kruispunt snel door rood reed. Amsterdammers die werden geïnterviewd op straat leken niet echt onder de indruk van haar overtreding: “Stoplichten en voorrangsregels gelden hier niet echt”, zo liet een van hen weten aan RTL.

Halsema reageerde schriftelijk op de aantijgingen. “Ik geef het toe. Ik heb het gedaan. En ik zal het nooit meer doen.”

Stadszender AT5 raadt de burgemeester aan om aan te kloppen het Nederlands genootschap van burgemeesters. Die bieden een cursus aan waarin nieuwe burgemeesters leren hoe ze slippertjes kunnen voorkomen. De woordvoerder van Halsema kon nog niet bevestigen of zij aan de cursus gaat deelnemen.

LEES OOK: Halsema doet oproep na nachtje op de Wallen: ‘Meer agenten voor Amsterdam’

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer