main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
8 augustus 2018 — 12:26

Haags PVV-raadslid stopt: ‘Ik ben ontvoerd en verkracht door moslims in opdracht van mede-raadslid’

PVV’er Willie Dille stopt met haar werk als raadslid in Den Haag. In een video op Facebook, die inmiddels is verwijderd maar in handen is van GeenStijlzegt Dille dat haar gezin gevaar loopt als ze doorgaat met haar werk.

Dille beweert in maart 2017 “ontvoerd, verkracht en mishandeld” te zijn door “een groep moslims.” De aanleiding zou haar felle anti-islamstandpunt zijn, dat ze in de Haagse Gemeenteraad etaleert.

Arnoud van Doorn

De PVV-politicus zegt dat Partij van de Eenheid-voorman Arnoud van Doorn achter de actie zit. “Nadat ze klaar waren zeiden ze: ‘heb je respect voor Mohammed, heb je respect voor Allah, heb je respect voor Arnoud?’ En toen wist ik al wie erachter zat. Arnoud van Doorn, die ook in de gemeenteraad zit, en ooit door mij ontslagen is als medewerker, die haat mij intens en is een vreselijk gemene man”, aldus Dille.

Arnoud van Doorn was tot eind 2011 zelf ook PVV’er. In 2012 bekeerde hij zich tot de islam en even later richtte hij zijn door de islam geïnspireerde Partij van de Eenheid op. Met die partij haalde Van Doorn bij zowel de verkiezingen van 2014 als 2018 één zetel in de Haagse gemeenteraad.

Onderzoek naar woonplaats

Burgemeester Krikke stelde in februari een onderzoek in naar de woonplaats van Dille, naar aanleiding van een anonieme klacht. Het raadslid zou vaker in haar woning in Rijswijk zijn dan in haar huis in Den Haag. Volgens Dille zit de Partij van de Eenheid ook achter deze actie. “Sindsdien ben ik enorm in de steek gelaten. De bedreigingen gaan van alle kanten door en niemand doet wat.”

“Vorige week is het nog erger geworden en ben ik aangehouden door twee Marokkanen in Ypenburg”, vervolgt Dille. “Ze zeiden: ‘We gaan binnenkort je keel langzaam doorsnijden en we laten je doodbloeden omdat je blijft strijden tegen de islam’. Het is dus nodig, maar dat hebben mensen niet in de gaten.”

‘Het gaat gewoon niet meer’

Dille zegt bang te zijn dat haar gezin iets overkomt. “Als ik dood wordt gemaakt is dat maar zo, maar mijn gezin; dat kan ik niet aan”, waarna de Haagse laat weten te stoppen met haar werk als raadslid. “Mijn excuses aan mijn familie, maar het gaat gewoon niet meer.”

De Partij voor de Eenheid en de PVV waren woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Door: Sikko Debbenhof

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer