main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zaterdag - 4 augustus 2018 — 17:26

‘Toestroom uit andere culturen oorzaak van toenemend geweld tegen homoseksuelen’

Wordt homoacceptatie beter of slechter en wat is er in de laatste 20 jaar veranderd? Deze vragen stonden vandaag centraal in het WNL-radioprogramma WNL Op Zaterdag.

‘Social media en zichtbaarheid spelen grote rol’

Volgens Hans Prummel van de Gaykrant horen we tegenwoordig veel meer via social media, vooral negatieve berichtgeving, zoals over geweld tegen homo’s. “We lezen alles, we horen alles”, zegt hij. “Op een gegeven ogenblik heb ik het gevoel ‘oh wéér eentje, weer een incident’.”

“Ik denk ook dat homoseksualiteit nu zichtbaarder is, meer mensen durven ervoor uit te komen”, vergelijkt Jessica van der Pluijm van Stichting Stop Straatintimidatie de situatie van nu met twintig jaar geleden. Volgens Van der Pluijm kan dat ook een reden zijn dat er meer geweld tegen homo’s plaats lijkt te vinden.

Lees ook: Man mishandeld bij homo-ontmoetingsplaats, gewond aan gezicht

‘Autochtone Nederlander ruimdenkend geworden’

Lennard van Mil, actief bij de jongerenvereniging van Leefbaar Rotterdam en zelf ook homo, staat niet te kijken van het vele geweld tegen homo’s. “De autochtone bevolking is heel ruimdenkend geworden. Tegelijkertijd hebben we een instroom van migranten uit culturen die ons het liefst zouden ophangen en die combinatie zorgt ervoor dat je aan de ene kant meer berichtgeving hebt, maar aan de andere kant ook meer geweldsdelicten.”

Van Mil concludeert: “Laat mij met rust als ik over straat loop. Ik wil gewoon veilig zijn.”

Lees ook: Homo krijgt rake klappen in Dordrecht: ‘Ik was een kankerhomo’

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer