main-logo NPO Start
Word lid
pixabay
25 juni 2018 — 12:41

Rottweiler grijpt 3-jarige: ‘Hoofd van jongetje zat binnen tel in bek van hond’

Een driejarig jongetje is afgelopen vrijdag ernstig gewond geraakt toen hij werd gegrepen door een rottweiler . Dat meldt het AD, dat in gesprek ging met de moeder van het jongetje. “De vellen hingen eraan, je keek op zijn schedel”, aldus de geschrokken moeder.

De moeder liep met haar zoontje door een woonwijk in het Gelderse Oosterhout. “We zagen de hond met bazin wel in onze richting lopen, maar hij was kalm en aangelijnd. Je moet toch gewoon langs een aangelijnde hond kunnen lopen?”, aldus de moeder.

Bijten

Uit het niets grijpt de rottweiler het mannetje. Zijn bek om het hoofd van het kind. “Ik probeerde hem los te trekken, maar het lukte niet. Hoe ik ook gilde”, vertelt de moeder. De hond laat los, maar bijt daarna nog drie keer in het gezicht van zijn slachtoffer. Daarna trekt een voorbijganger de hond weg.

De verwondingen zijn zo ernstig dat het jongetje direct naar het ziekenhuis moet om geopereerd te worden. “De vellen hingen eraan, je keek op zijn schedel. We hebben hem pas zondagmiddag weer mee naar huis kunnen nemen.”

‘Rottweiler moet afgemaakt’

De ouders hopen nu dat de hond wordt afgemaakt. “Omdat deze hond een groot gevaar is voor alle wijkbewoners.” Daarnaast doen de ouders aangifte tegen die de hond uitliet. “De vrouw was zelf ook in shock toen het gebeurde. Daarom deed ze niets en heeft de rottweiler vrij zijn gang kunnen gaan.”

De politie zegt tegen het AD dat ze contact gaan opnemen met de familie. Het is nog onduidelijk wat er met de hond gaat gebeuren.

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer