main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 31 mei 2018 — 10:13

Allahu Akbar-schreeuwer doodt politiehond: ‘Deze held bracht het hoogste offer’

Een politiehond is gisteren overleden aan zijn verwondingen die hij opliep bij de arrestatie van een man die agenten en de politiehond aanviel in Schiedam. Dat meldt de politie. Volgens getuigen stond de man ‘Allahu Akbar’ te schreeuwen op zijn balkon en zwaaide hij met een bijl.

De politie probeerde met de man in gesprek te gaan, maar contact maken bleek niet mogelijk. Een arrestatieteam ging naar binnen, maar op dat moment viel de man de agenten en de politiehond aan. ” Omdat de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt te schieten”, aldus de politie.

Ziekenhuis

De man werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De politiehond was echter zo ernstig verwond, dat hij is overleden. Op Twitter heeft de politie een foto gedeeld van de hond. “Deze held heeft gisteren het hoogste offer gebracht tijdens een aanhouding in Schiedam”, staat er bij de foto. Het beestje wordt bedankt voor zijn diensten.

Door: Thijs Kroezen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Documentaire: My Friend, The Mayor

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan. In een land waar polarisatie hoogtij viert laat Max Westerman, de oud-correspondent, zien dat het ook anders kan gaan. In zijn documentaire My Friend, The Mayor volgt hij een linkse homoseksueel, die burgemeester wil worden van een conservatieve plaats in de buurt van New York. Is dat mogelijk in het tijdperk van Donald Trump?

Zondag om 23:15
CBS: Huizenprijzen en aantal transacties flink gestegen

Bestaande koopwoningen waren in september 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Ook…

Lees meer

Oorlog in je Lichaam: doorleven met kanker

Veel psychische problemen die je ziet bij kanker zijn niet zo gemakkelijk te behandelen met methodes die je in de gewone geestelijke gezondsheidszorg (ggz) zou…

Lees meer

Nederlandse ‘sekteleider’ verdacht van misbruik en verkrachting

Justitie in Duitsland verdenkt een 58-jarige Nederlandse ‘sekteleider’ van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw…

Lees meer

Vijf aanhoudingen om vondst ‘professioneel’ drugslab in Eersel

De politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier