main-logo
AFP PHOTO/Jewel SAMAD
9 februari 2018 — 11:30

Hulporganisatie organiseerde orgies met minderjarige meisjes in rampgebied Haïti

De hulporganisatie Oxfam organiseerde tussen 2010 en 2011 orgies in het door een aardbeving getroffen eiland Haïti. De orgies, waarbij (waarschijnlijk minderjarige) prostituees en een gehuurde villa ter beschikking van Oxfam-medewerkers werden gesteld, werden betaald met geld van de organisatie. Dat schrijft de Britse krant The Times vandaag op basis van een gelekt intern rapport van Oxfam.

De aardebeving op Haïti in 2010 kostte honderdduizenden mensen het leven.

Drie Oxfam-medewerkers namen ontslag en vier werden de laan uit gestuurd naar aanleiding van de affaire. Volgens The Times probeerde Oxfam de zaak  stil te houden en werd een aantal van de schuldige medewerkers daarom een ‘waardig afscheid’ gegund.

Volgens een getuigen deden de orgies die de medewerkers organiseerden denken aan die van de decadente Romeinse keizer Caligula. “De meisjes droegen Oxfam-shirts en liepen half naakt rond”, liet de getuige optekenen in The Times. “De mannen noemden dat een ‘jong vlees barbecue’.” Uit onderzoek van Oxfam bleek dat sommige meisjes waarschijnlijk maar 14 jaar oud waren.

De Belg Roland van Hauwermeiren was ten tijde van het schandaal directeur van Oxfam in Haïti. Hij zou zelf ook prostituees hebben ingehuurd. Ondanks deze overtredingen werd hij niet ontslagen maar gevraagd zelf te vertrekken.

Door: Eric van den Berg

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer