main-logo NPO Start
Word lid
6 februari 2018 — 10:18

Hiddema (FvD) ontvangt bedreigingen: ‘Willen mijn huis in de fik steken’

Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, is klaar met alle bedreigen die hij ontvangt sinds hij in de Tweede Kamer is gaan zitten. “Zojuist belde er weer iemand, die wil mijn huis in de hens steken”, aldus Hiddema in gesprek met De Telegraaf.

FvD had eigenlijk geen behoefte om in de slachtofferrol te kruipen en aangifte te doen, maar voelt zich gedwongen door de uitspraken van minister Ollongren. “Deze mevrouw is de hoeder van de Grondwet en heeft een statuur van jewelste. Als zo’n minister het bestaat om een gekozen volksvertegenwoordiger neer te zetten als iemand die aanzet tot racisme, dan kan dat een vrijbrief zijn voor de Volkertjes.” Hiddema stelt dat de moordenaar van Pim Fortuyn voor minder in actie is gekomen.

En dus werd er toch aangifte gedaan. “Je loopt te hoop tegen mensen die hun hele identiteit ontlenen aan dat racismedebat. Als er geen racisme bestond, zouden ze het uitvinden”, aldus de nummer twee van de partij.

Hiddema geeft aan veel hinder te ondervinden van de bedreigen, net als partijvoorzitter Thierry Baudet. “Het is niet alleen dat bij Thierry de deur werd besmeurd en hij politie en beveiliging moest ondergaan. Er zijn ook telefoontjes, brieven. Ik moet me ineens richten naar de wensen van beveiligers. Verdomme. Daar word ik hartstikke pissig van.”

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer