main-logo NPO Start
Word lid
23 december 2017 — 18:24

Rutte geen fan van Baudets ‘manier van politiek bedrijven’

Premier Mark Rutte zegt in De Telegraaf (Blendle) geen fan te zijn van de manier waarop Thierry Baudet politiek bedrijft.

“De manier van politiek bedrijven waarbij je de problemen uitvergroot en de indruk wekt dat Nederland aan de ránd van de afgrond staat…”, aldus Rutte. “Als je kijkt naar de mooie economische cijfers kun je dat niet volhouden.”

Rutte wil niet ingaan op wat hij er van vindt dat Baudet door EenVandaag is uitgeroepen tot Politicus van het Jaar. “Ik ga daar geen opvatting over geven. Ik constateer dat Forum het goed doet. In de peilingen. ”

Klaver en Erdogan

Rutte praat ook over andere collega’s van hem. Zo is hij onlangs uit eten geweest met Jesse Klaver (GroenLinks). “We hebben gewoon bijgepraat over de formatie en het nieuwe kabinet. Ook het klimaat kwam aan de orde.”

Verder spreekt hij de wens uit voor een betere relatie met de Turkse president Erdogan. “Ik denk wel dat dat goed zou zijn. Het is een NAVO-partner. Er is ook geen uitwisseling van ambassadeurs op dit moment. Het is dus niet voor de bühne geweest.”

LEES OOK: Thierry Baudet (FvD) leest geen kranten

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer