main-logo NPO Start
Word lid
24 november 2017 — 10:42

‘Schutter dodelijke schietpartij Amsterdam was al tijd lang verward’

Tim S., de 39-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in de buurt van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, maakte al een tijdlang een verwarde indruk. Bij de schietpartij kwam gisteren de 19-jarige Ayman Mouyah om het leven.

S. woonde al een paar jaar samen met zijn hond in de kelderbox van zijn ouders in de Amsterdamse wijk Kattenburg. Buurtbewoners zagen hem regelmatig op straat blowen. Volgens hen was Tim S. al een tijdlang verslaafd aan drugs.

Geen afrekening

S. is de zoon van de bekende Kattenburgse penozefiguur Jan S. Deze Jan S. was in 1977 de coach van het Nederlands karate-team en de eigenaar van de bekende sportschool Oyama op de Wallen. Daarnaast was hij de voormalige lijfwacht van Wallenkoning Zwarte Joop de Vries. S. runde een tijdlang de ‘ordedienst’ van Zwarte Joop in de rosse buurt.

LEES OOK: Getuige dodelijke schietpartij Amsterdam: ‘De volgende keer schiet ik je door je hoofd’

Tim S. kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ruzie met vier Marokkaanse jongens uit de buurt. Bij die ruzie zou hij een pistool hebben getrokken en meerdere keren hebben geschoten. De 19-jarige ROC-student Ayman Mousah werd dodelijk getroffen. Op zijn school in Amsterdam-Oost is met verslagenheid gereageerd op het nieuws.

Aanvankelijk hield de politie rekening met de mogelijkheid dat de schietpartij zou gaan om een afrekening in het criminele milieu. Al vrij snel bleek dat de oorzaak gezocht moest worden in een uit de hand gelopen ruzie op straat.

Gisteravond werd Tim S. aangehouden.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Zaak van je Leven

Kijk terug De Zaak van je Leven: Het onderzoek naar de dood van Frans Bindels leidt langs meerdere verdachten, maar het duurt lang voordat de politie antwoord heeft op die ene vraag: Wie vermoordde de sterkste man van Milsbeek?

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

Oprichter & CEO van deelplatform Peerby, Daan Weddepohl, had 99 redenen om te stoppen met zijn onderneming, maar deed dat toch niet. Hij schreef er een boek over! Je hoort de ondernemer om middernacht in ’t Wordt Nu Laat!

Luister vanaf 00.00 uur naar
Rotterdam wil honderden euro’s uitloven voor tips over wapens in de stad

Mensen in Rotterdam die tips hebben over wapenbezit in de stad kunnen daar een flink zakcentje aan overhouden. De beloning die tipgevers kunnen krijgen zal…

Lees meer

Nikabdraagsters zetten conducteur voor schut op Facebook met stiekem filmpje

Een conducteur die een nikabdraagster heeft berispt in de trein, is gefilmd en te kakken gezet in de Facebookgroep ‘Tegen Boerkaverbod’. De NS is boos…

Lees meer

CBS: Werkloosheid afgelopen drie maanden met 3,5 procent gestegen

De werkloosheid is na een afname sinds 2013 de afgelopen maanden weer gestegen met 3,5 procent, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Per maand…

Lees meer

Essalam Moskee Rotterdam zet imam aan de kant na omstreden uitspraken

Said Abarkan is niet langer werkzaam als imam bij de Essalam Moskee in Rotterdam, dat laat het bestuur weten aan het AD. De breuk volgt…

Lees meer

Schok na executie advocaat: ‘Terreurdaad is mogelijk door zwijgcultuur in deze gemeenschap’

Er gaat een schokgolf door de samenleving na de executie in de vroege ochtend van advocaat Derk Wiersum. Een jonge jongen – de vermoedelijke dader…

Lees meer