main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
5 oktober 2017 — 10:21

Nieuw kabinet wil dubbel aantal vluchtelingen uitnodigen

Het nieuwe kabinet gaat meer vluchtelingen uitnodigen om zich in Nederland te huisvesten. De Telegraaf meldt deze morgen dat de formatterende partijen een akkoord hebben bereikt over het beladen onderwerp. Het aantal vluchtelingen dat wordt uitgenodigd gaat vermoedelijk verdubbelen.

VVD, CDA, ChristenUnie en D66 verwachten dinsdag een akkoord te kunnen presenteren. Nederland nodigt op dit moment per jaar 500 vluchtelingen, voornamelijk uit vluchtelingenkampen, uit om zich in Nederland te vestigen. Dat worden er vermoedelijk 1000 per jaar.

De ChristenUnie en D66 hebben er volgens de krant geen geheim van gemaakt het aantal te willen verhogen. Omdat het uitbreiden van het kinderpardon vrijwel onmogelijk was, stemmen de andere twee partijen in met deze verruiming.

Naar verwachting komen er volgend jaar 37.000 asielzoekers naar Nederland. Als het gaat om de mensen die worden uitgenodigd wil de ChristenUnie vooral mensen uit kampen in Turkije halen. Daar zitten veel christelijke Syriërs die het lastig hebben in het land. D66 wil vooral mensen opvangen die het moeilijk hebben vanwege hun geaardheid.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer