main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
12 september 2017 — 10:45

Storm nadert Nederland: windstoten boven 120 km/h

Een flinke herfststorm nadert op dit moment de Nederlandse kust. Vanaf morgen kunnen windsnelheden tot windkracht 10 voorkomen, waarschuwen meteorologen van Weerplaza aan het persbureau ANP.

Vooral in de kustregio moeten we rekening houden met zware tot zeer zware windstoten. De storm begint morgenvroeg langs de westkust en breidt zich in de loop van de ochtend uit naar de noordwestkust en het Waddengebied.

Omvallende bomen

Volgens de weerdienst is er gevaar voor afgewaaide takken, ontwortelde bomen en veel overlast in de ochtendspits. De bomen staan nog volop in het blad en zijn daardoor gevoeliger voor windstoten.

De meeste wind verwacht Weerplaza tussen 11.00 uur en 16.00 uur op de Waddeneilanden. De wind draait daar dan naar west en neemt mogelijk toe tot een zware storm, met zeer zware windstoten die op de eilanden oplopen tot rond of iets boven de 120 kilometer per uur.

Hele dag code geel

Het KNMI geeft vanaf morgenochtend 4.00 uur ‘code geel’ voor gevaarlijk weer. “Volg weerberichten en waarschuwingen”, stelt het weerinstituut op haar website. De weerwaarschuwing geldt in ieder geval tot 18.00 uur ’s avonds.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Spanje heeft geen trek in schip vol explosieven voor Israël en weigert toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne…

Lees meer

Duizenden mensen de dupe van pinstoring

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging…

Lees meer

Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer