main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
28 mei 2017 — 16:51

Poster met zoenende moslima vernield in Rotterdam

Een poster over vrije partnerkeuze van de gemeente Rotterdam is vernield door een tegenstander van de campagne. Op een video, die geplaatst is op een afgesloten Instagram-account, valt te zien hoe iemand de poster – die hangt in een bushokje – in stukken scheurt.

Op de poster staat een moslima afgebeeld die zoent met een ogenschijnlijke niet-moslim, met daarbij de tekst ‘In Nederland kies je je partner zelf’. De poster is duidelijk tegen het zere been van de filmer: “Hier, zulke dingen krijg je”, zegt hij nadat hij de foto van de moslima in stukken scheurt.

‘Trek die poster eraf’

Het is onduidelijk of het bushokje ook door de filmer vernield is. Om toegang te krijgen tot de poster is het glas van de abri ingegooid. “Even onze shit afmaken”, zegt de vandaal terwijl hij de gaten in glas filmt. “Trek die poster eraf!”

De campagne bestaat uit meerdere posters, waarop verschillende soorten zoenende stelletjes te zien zijn. “Hiermee laten we duidelijk zien welke normen en waarden er zijn en wat die inhouden”, zei Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf eerder over de posteractie. “Het is normaal en leuk om gevoelens voor elkaar te hebben en met iemand van het andere geslacht over straat te lopen.”

Kwaad

De Rotterdamse PvdA en een moslimpartij zeiden eerder kwaad te zijn over de campagne. De partijen stellen voor het doel van de campagne te zijn, maar vinden dat de manier waarop de campagne wordt gevoerd niet geschikt is om de doelgroep te bereiken.

Alle posters uit de serie. Foto: Gemeente Rotterdam

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer