main-logo NPO Start
Word lid
WNL Opiniemakers (radio) - 27 mei 2017 — 18:55

Oud-politieman: ‘Uitspraak politiechef over hoofddoekjes erg dom’

Oud-politieman Klaas Wilting vindt de uitspraak van de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg over het eventueel toestaan van hoofddoeken voor politieagentes ‘heel erg dom’. “De politie ligt veel te vaak onder vuur”, aldus de politiedeskundige in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

“Elke keer is er wat. Dat is funest voor de politiemensen die op straat lopen”, legt Wilting uit. “De politietop is met allerlei dingen bezig, maar in heel veel gevallen niet met de goede dingen.” Wilting benadrukt dat de politie neutraliteit uitstraalt. “De politie is ervoor om die rechtstaat in orde te houden, ervoor te zorgen dat de rechtstaat blijft voor iedereen. Waarom kom je nou weer met dit soort dingen? Heb je niet iets beters te doen?”

‘Mensen in de politietop vervangen’

Wilting zou graag zien dat de mensen in de huidige politietop en hun adviseurs worden vervangen door de agenten die op straat lopen. “Iedereen zal echt z’n best wel doen, maar waar het om gaat is dat mensen op straat telkens weer te maken hebben met allerlei rare uitspraken die bovenin worden gedaan. Stop daarmee, en ga met het echte politiewerk aan de slag.”

Omgekeerde integratie

Ook opiniemaker Esther Voet sluit zich daarbij aan: “Hoofddoekjes bij de politie, dat voelt als omgekeerde integratie. Ik pas daarvoor. Wij moeten integreren richting een bepaalde bevolkingsgroep, ik pas daarvoor.” Ze vindt het een kwalijke zaak dat er continu wordt gepoogd de scheiding tussen kerk en staat aan te passen. “Ik denk dat het belangrijk is dat we een uniforme politie hebben: ze dragen niet voor niets een uniform.”

Hoofddoek niet toegestaan

De korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, heeft afgelopen week aan het AD laten weten dat het dragen van een hoofddoek bij het uniform door politieagentes niet toegestaan blijft.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer