main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Tegenpolen - 29 april 2017 — 21:08

Sylvana Simons: ‘Klein groepje salafisten geen bedreiging Nederlandse identiteit’

Sylvana Simons verbaast zich over de koppeling die wordt gemaakt tussen de Nederlandse identiteit en een klein groepje (radicale) salafisten met ondemocratische opvattingen. Volgens Simons zouden deze geen bedreiging vormen voor onze identiteit.

Dat zei de politica van Artikel1 vandaag in het nieuwe radioprogramma WNL Tegenpolen.  “Als we praten over de identiteit van Nederland en we praten binnen dertig seconden over dat kleine groepje salafisten dat in onze ogen ongrondwettelijke ideeën heeft, dan zie ik daar niet meteen de relatie met dé identiteit van Nederland.” Ook zou Simons niet weten hoe een klein groepje de identiteit onder druk zou zetten.

Simons reageerde met deze stelling op een opmerking van historicus en oud-VVD Kamerlid Arend Jan Boekestijn, die stelt dat je niet politiek correct moet doen over salafisten die kinderen zouden slaan en vrouwen minderwaardig vinden. “Deze opvatting is in strijd met de dingen waar wij voor staan”, zei Boekestijn. Hij verwees naar een onderzoek van NRC over salafisten in Amsterdam.

Links kwam op voor homo’s en gelijkwaardigheid man en vrouw

“Links kwam vroeger altijd op voor homo’s en de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en nu opeens hebben we een kleine groep van mensen die dat niet delen en dan mogen we er niet over praten”, stelt Boekestijn. Simons vindt dat er over alles gepraat mag worden in Nederland, maar de focus niet gelegd moet worden op een klein groepje mensen. De oud TMF-presentatrice is zelfs van mening dat Nederlanders zelf ‘met z’n allen’ de grootste bedreiging zijn voor hun identiteit ‘op het moment dat we hem vast te willen leggen.’

 

In WNL’s nieuwste programma Tegenpolen discussiëren twee tegenpolen onder leiding van presentatrice Roos Moggré een uur lang over een thema dat van groot belang is binnen de kabinetsformatie. In de eerste aflevering discussieerde historicus en oud VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn met presentatrice Sylvana Simons over discriminatie.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer