main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zaterdag - 29 april 2017 — 18:15

‘Schaf verplichte vrije dagen zoals Kerst af’

Verplichte vrije dagen zoals kerst en Pinksteren zouden moeten worden afgeschaft. “Het individu kan met zijn werkgever zelf bepalen wanneer hij vrij wil.”

Daar pleitte Koen Bokhorst de voorzitter van de JOVD voor in WNL op Zaterdag. Aanleiding voor de uitspraak werd gevormd door een debat over een verplichte vrije dag op 5 mei. Voorzitter van het bevrijdingsfestival in Drenthe, Hans Haerkens, is hier een groot voorstander van.

Volgens Bokhorst is het niet goed dat een overheid een vakbond of een werkgever een vrije dag oplegt. Die verantwoordelijkheid zou bij het individu moeten worden gelegd, vindt de liberaal van de jongeren-VVD. Bokhorst denkt daarom niet dat een verplichte vrije dag op 5 mei het Bevrijdingsfestival belangrijker kan maken voor het vrijheidsbewustzijn van Nederlanders. Wel vindt Bokhorst dat educatie en voorlichting over Bevrijdingsdag belangrijk kunnen zijn voor met name jongeren.

‘De groep die de oorlog heeft meegemaakt wordt steeds kleiner’

Volgens Haerkens wordt de groep ouderen die de oorlog nog (bewust) heeft meegemaakt steeds kleiner. “Daarom moeten juist jongeren erbij worden betrokken”, zegt Haekens. Volgens Haekens leeft de oorlog nog wel onder verschillende groepen in de samenleving. Haerkens ontkent dat Bevrijdingsdag alleen maar draait om bier drinken, festivalgangers zouden zich wel degelijk bewust zijn van vrijheid in Nederland.

Zowel Haerkens als Bokhorst waren wel van mening dat van alle vrije dagen die Nederland heeft 5 mei de belangrijkste is. 

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Donderdag in Goedemorgen Nederland

  • Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten is te gast over zijn plannen voor Europa.
  • Amerikadeskundige Willem Post over de presidentsverkiezingen in 2020, waarbij democraat Joe Biden zich hoogstwaarschijnlijk voor de derde keer kandidaat zal stellen.
Donderdag vanaf 7.10 uur

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Lucky Fonz III is terug! Met zijn nieuwe album Multimens laat de de Amsterdamse troubadour weer van zich horen. Met de bijbehorende tour speelt Otto Wichers, zoals Lucky Fonz heet, door heel Nederland. Wat komt er bij zo’n tour kijken? Luister om 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 00.00 uur
Koopwoningen in maart 7,7 procent duurder

De prijs van koopwoningen lag in maart van dit jaar 7,7 procent hoger dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het…

Lees meer

OPINIE: Abdelkader Benali slaat anti-racisme-drammers om de oren en krijgt veel bijval

Schrijver Abdelkader Benali heeft het helemaal gehad met de anti-racisme-drammers in ons land. Via Twitter spuwt hij zijn gal over wat hij noemt “gestoord volk”….

Lees meer

Vijf gewonden door frontale botsing met brandweervoertuig in Baarn

Een brandweervoertuig botste dinsdagmiddag in Baarn frontaal op een personenauto. Bij dit ongeluk raakten vijf personen gewond. De brandweer was onderweg naar een melding van…

Lees meer

Man (48) opgepakt wegens vernieling monument Nicky Verstappen

Een 48-jarige man uit Heerlen is door de politie opgepakt voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen, die in 1998 vermoord werd aangetroffen…

Lees meer