main-logo
WNL Op Zaterdag - 29 april 2017 — 18:15

‘Schaf verplichte vrije dagen zoals Kerst af’

Verplichte vrije dagen zoals kerst en Pinksteren zouden moeten worden afgeschaft. “Het individu kan met zijn werkgever zelf bepalen wanneer hij vrij wil.”

Daar pleitte Koen Bokhorst de voorzitter van de JOVD voor in WNL op Zaterdag. Aanleiding voor de uitspraak werd gevormd door een debat over een verplichte vrije dag op 5 mei. Voorzitter van het bevrijdingsfestival in Drenthe, Hans Haerkens, is hier een groot voorstander van.

Volgens Bokhorst is het niet goed dat een overheid een vakbond of een werkgever een vrije dag oplegt. Die verantwoordelijkheid zou bij het individu moeten worden gelegd, vindt de liberaal van de jongeren-VVD. Bokhorst denkt daarom niet dat een verplichte vrije dag op 5 mei het Bevrijdingsfestival belangrijker kan maken voor het vrijheidsbewustzijn van Nederlanders. Wel vindt Bokhorst dat educatie en voorlichting over Bevrijdingsdag belangrijk kunnen zijn voor met name jongeren.

‘De groep die de oorlog heeft meegemaakt wordt steeds kleiner’

Volgens Haerkens wordt de groep ouderen die de oorlog nog (bewust) heeft meegemaakt steeds kleiner. “Daarom moeten juist jongeren erbij worden betrokken”, zegt Haekens. Volgens Haekens leeft de oorlog nog wel onder verschillende groepen in de samenleving. Haerkens ontkent dat Bevrijdingsdag alleen maar draait om bier drinken, festivalgangers zouden zich wel degelijk bewust zijn van vrijheid in Nederland.

Zowel Haerkens als Bokhorst waren wel van mening dat van alle vrije dagen die Nederland heeft 5 mei de belangrijkste is. 

Door: Tiewen Visser

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer